Χρυστάλλα Κυριάκου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 1.9.2017

“The Spoken Word” από τη σειρά “Within the White Walls”


Πρόκειται για την απουσία του χρώματος και την παρουσία του φωτός, για την απογύμνωση όλων όσων έχουν να κάνουν με την ιδέα και έννοια της λεπτομέρειας και του χρώματος. Αυτή η εικόνα διαγράφει το οικείο και προκαλεί τον θεατή να δημιουργήσει τη δική του ιστορία. Ζητά την ερμηνεία του θεατή και όχι αυτήν του φωτογράφου ή ό,τι γνωρίζουμε ως τον κανόνα. Το έργο αυτό δημιουργήθηκε σε μια εποχή κατά την οποία τα περισσότερα πράγματα έχουν αρχίσει να χάνουν το νόημά τους και η ζωή κινείται πολύ γρήγορα προς τη λανθασμένη κατεύθυνση. Ο κόσμος φαίνεται να είναι στην άκρη της αβεβαιότητας και στην απώλεια ταυτότητας για ατέλειωτους λόγους. Αυτή η σειρά προσπαθεί να διαγράψει τις λεπτομέρειες και να αφήσει τον καθένα να ξαναβρεί την ουσία. Αυτή η φωτογραφία είναι μια από τις αγαπημένες μου της σειράς λόγω του τρόπου με τον οποίο το φως ξεθωριάζει κάποιες λεπτομέρειες αλλά αφήνει άλλες, όπως τα χείλη, τα χείλη του προφορικού λόγου. Όπως και στο μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς μου, χρησιμοποιώ το διαθέσιμο φως και προετοιμασία εκτός φωτογραφικής μηχανής έτσι ώστε να υπερβώ κάποιου είδους παρέμβαση στον υπολογιστή.

Ημερομηνία γέννησης: 9.4.1976

Επιρροές: Mary-Ellen Mark, Henri Cartier Bresson, Sally Mann, Cindy Sherman, Richard Avedon, Helmut Newton, Mario Testino, Dan Flavin, Jim Cambell.

High: όταν οι φωτογραφίες μου γίνονται μέσο συγκέντρωσης χρημάτων για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Low: δεν πιστεύω στα “low’s”, τα βλέπω σαν μικρές παύσεις για να δώσω στο μυαλό μου χρόνο να ανανεωθεί και να σκεφτεί καινούργια πρότζεκτ.

Tip: να συνειδητοποιήσει κανείς νωρίς ότι είναι εντάξει αν η δουλειά του δεν αρέσει σε όλους ή δεν γίνει κατανοητή από όλους!

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ