Χάρης Κυπριανού

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 1.9.2017

Με συναρπάζει ο συγκεκριμένος χώρος. Θέλαμε με την ομάδα μου να δημιουργήσουμε ένα “ποιητικό” αποτέλεσμα και τα καταφέραμε. Θα έλεγα ότι το σεμνό γυμνό της φωτογραφίας δίνει ένα αντιφατικό μήνυμα, μιας και τραβήχτηκε στο Άγαλμα της Ελευθερίας, που φέρνει στην επιφάνεια αρνητικά συναισθήματα. Ακόμη και σήμερα, η φωτογραφία αυτή με εμπνέει.


Ημ. γέννησης: 29 Απριλίου 1984.

Σπουδές: North West Kent College, UK.

Επιρροές: Τα στοιχεία που με επηρεάζουν μεταλλάσσονται ανάλογα με τις διαθέσεις μου και τις τάσεις της εποχής. Ο έρωτας, οι καθημερινές μικρές απογοητεύσεις, η άνοιξη, ακόμα και ο χειμώνας με εμπνέουν. Βέβαια, υπάρχουν και οι διαχρονικές επιρροές, οι οποίες εύκολα εντοπίζονται μέσα από το φυσικό περιβάλλον που επιλέγω για τις φωτογραφίσεις, τα μοντέλα που ολοκληρώνουν το σύνολο και την επεξεργασία που κάνω σε κάθε φωτογραφία.

High: Ορόσημο για την καριέρα μου ήταν η αναγνώριση της δουλειάς μου από τη Vogue. Η ιστορία ξεκινά από τα παιδικά μου χρόνια όταν ανακάλυψα την κλίση μου στην τέχνη της φωτογραφίας. Από τότε αποφάσισα ότι μια μέρα θα ασχοληθώ επαγγελματικά με το Fashion Photography και ξεκίνησα να μελετώ τις τάσεις μέσα από διεθνείς τίτλους περιοδικών, ξεχωρίζοντας τη Vogue. Ήταν κρυφή μου επιθυμία να εργαστώ για τον συγκεκριμένο τίτλο. Η επιλογή μου, λοιπόν, στον διαγωνισμό ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και μια σπουδαία επιβράβευση της δουλειάς μου.

Low: Θα έλεγα ότι ήταν η απόλυσή μου από τον όμιλο Ειδικών Εκδόσεων. Δεν θεωρώ την απομάκρυνσή μου από τον όμιλο τραγική, αλλά οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη στην καριέρα κάποιου θεωρείται low point. Πιστεύω, όμως, ακράδαντα ότι όταν μια πόρτα κλείνει, ένα παράθυρο ανοίγει. Και αυτό ακριβώς έγινε. Μια φρέσκια αρχή με προοπτική ήταν αυτό που τελικά χρειαζόμουν.

Tip: Η ιδέα πίσω από τη φωτογραφία και το τι αυτή αποτυπώνει είναι το παν. Για να έχει κανείς το αποτέλεσμα που επιθυμεί πρέπει να φωτογραφίσει αρχικά την εικόνα στο μυαλό του. Εκεί θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για να τις εφαρμόσει σε πραγματικό περιβάλλον.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ