O "Άμλετ" στο θέατρο Σπούτνικ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 16.10.2017

H Fresh Target Theatre Ensemble παρουσιάζει το εμβληματικό έργο του William Shakespeare Άμλετ από τις 19 Οκτωβρίου μέχρι τις 5 Νοεμβρίου στο θέατρο Σπούτνικ, ένα έργο το οποίο δεν έχει ποτέ -μέχρι τώρα- παρουσιαστεί στην Κύπρο από κυπριακό επαγγελματικό θίασο και που πραγματοποιείται με τη στήριξη της Ελληνικής Τράπεζας, η οποία, ως Χρυσός Χορηγός του ετήσιου θεατρικού ρεπερτορίου της Fresh Target Theatre Ensemble 2017-2018, επιχορηγεί τις παραστάσεις: Σε Στενό Οικογενειακό Κύκλο, ’Αμλετ και Ψυχολογία Συριανού Συζύγου.


Η παράσταση επικεντρώνεται στο προσωπικό ταξίδι του Άμλετ - ένα ταξίδι υπαρξιακής όσο και πολιτικής συνειδητοποίησης. Ο Άμλετ αρχίζει να ‘βλέπει’ με διαφορετικά μάτια: ενώ στην αρχή του έργου αντιλαμβάνεται τον κόσμο και τη ζωή μέσα από τα μάτια ενός προνομιούχου γόνου, του οποίου το μέλλον και η πορεία έχουν ήδη προαποφασιστεί, στη συνέχεια, μέσα από ένα κυκεώνα οικογενειακών εξελίξεων, η οπτική του μεταβάλλεται τόσο ως ανθρώπου όσο και ως πολίτη.  Ο  πρωταγωνιστής ενεργοποιημένος από αυτή την αλλαγή, προσπαθεί να αφυπνίσει τους γύρω του κάτι που τον φέρνει -  αναπόφευκτα - αντιμέτωπο με το κατεστημένο και τις επικρατούσες αξίες. Οι επιπτώσεις των ενεργειών του ενδεχομένως επιφέρουν μια νέα κατάσταση πραγμάτων χειρότερη από την προηγούμενη, όμως η προσπάθεια και ο αγώνας του αποδεικνύονται  πιο σημαντικά από το οποιοδήποτε αποτέλεσμα.

Στην παράσταση αυτή το προσωπικό ενεργοποιεί το συλλογικό και ο ιδιωτικός βίος επηρεάζει και - σ’ αυτή την περίπτωση - καθορίζει τον δημόσιο. Ο Άμλετ δείχνει να μάχεται ενάντια σ’ έναν καινούριο κόσμο, αλλά συνάμα και με τον παλιό του εαυτό. Η πάλη αυτή οδηγεί τον ήρωα σε έναν δρόμο συνεχούς αμφισβήτησης και αναζήτησης. Για να προστατεύσει τον εαυτό του πρέπει ο ίδιος να κρύψει - αυτό που του έχει αποκαλυφθεί - πίσω από τη μάσκα της τρέλας. Η τρέλα αποτελεί το οχυρό και την ασπίδα του έναντι σε έναν κόσμο διεφθαρμένο, έναν κόσμο που μοιάζει με φυλακή και που εν τέλει αποκαλύπτει, αναπάντεχα, την παραδοξότητα και την επικινδυνότητά του.

Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 17 ετών.

Αγορά Εισιτηρίων:
Πληροφορίες/Κρατήσεις:
Tickethour.com.cy
7777 70 40 και σε όλα τα καταστήματα ACS Couriers
Εισιτήρια: €15, €12 (μειωμένο)

Πληροφορίες:
Σπούτνικ - Τηλ. 7000 70 27

Έναρξη Παραστάσεων:
Πέμπτη 19 Οκτωβρίου

Επίσημη Πρεμιέρα, (εις μνήμη Μιχαλάκη Τριανταφυλλίδη):
Σάββατο 28 Οκτωβρίου

Παραστάσεις:
Από 19 Οκτωβρίου μέχρι 5 Νοεμβρίου
Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο
Ώρα: 20:00

Κάθε Κυριακή
Ώρα: 18:00
(Υπέρτιτλοι στα Αγγλικά: Κυριακή 29/10 & 5/11)

Χώρος Παράστασης:
Σπούτνικ,
Αντωνάκη Ζαχαρίου 4Α,
Λευκωσία, Τ.Κ. 1027
Τηλ: 7000 70 27

Χάρτης  
https://goo.gl/maps/YRkF33QsvCt
Πλησίον Roundabout Bata, Διαχρονικής και Nicosia Flea Market

Ερμηνεύουν:
Γιάννης Καραούλης
Παναγιώτα Παπαγεωργίου
Αντωνία Χαραλάμπους
Πάνος Μακρής
Γιάννης Μίνως
Μάριος Κωνσταντίνου
Στέλιος Καλλιστράτης
Σαλώμη Ιεροπούλου Μυλωνά
Σωκράτης Κυριακίδης
Ελένη Οροκλινιώτη
Θέμιδα Νικολάου
Σοφία Μπάρκα
Νικόλας Κουρουζίδης
Μυρτώ Αριστείδου

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Πάρις Ερωτοκρίτου
Σκηνικά: Γιώργος Γιάννου
Κίνηση: Παναγιώτης Τοφή
Μουσική: Βασιλική Αναστασίου
Κοστούμια: Ρέα Ολυμπίου
Μουσική επί σκηνής: Ανδρέας Ροδοσθένους
Βοηθός Σκηνοθέτης: Μαρία Καρολίδου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Alex Jotovic
Εικαστική επιμέλεια θεάτρου σκιών: Μυρτώ Αριστείδου (The Art Hub)
Συντονισμός Παραγωγής: Νέδη Αντωνιάδη
Οπτική Επικοινωνία: Δημήτρης Σωτηρίου
Βοηθός Σκηνοθετών: Μαρία Μασώνου
Διεύθυνση Παραγωγής: Γιώργος Μ. Ιωάννου

Πληροφορίες: 7000 7027
Facebook: www.facebook.com/freshtarget
Twitter: www.twitter.com/freshtarget
Instagram: www.instagram.com/freshtarget

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ