Παράθυρο logo
Επιστρέφει στο Ριάλτο η Γεωργία Ντέτσερ
Δημοσιεύθηκε 03.11.2017
Επιστρέφει στο Ριάλτο η Γεωργία Ντέτσερ

Την επιστροφή της Γεωργίας Ντέτσερ στη θέση της γενικής διευθύντριας του Θεάτρου Ριάλτο αποφάσισε το βράδυ της Τετάρτης το διοικητικό συμβούλιο του λεμεσιανού θεάτρου.

Η κ. Ντέτσερ υπήρξε διευθύντρια του Ριάλτο για 16 ολόκληρα χρόνια πριν την αποχώρησή της από το Ριάλτο για να αναλάβει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης - Πάφος2017. Η παρουσία της εκεί υπήρξε καταλυτικής σημασίας στην επιτυχία της ΠΠτΕ 2017 και σήμερα, λίγο πριν την λήξη του έτους και του ευρωπαϊκού θεσμού που έφερε την Πάφο στο προσκήνιο, επισφραγίζεται η επιστροφή της στο Ριάλτο.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε στο «Π» ο Κίκης Καζαμίας, πρόεδρος του δ.σ. του Ριάλτο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ριάλτο από τον Μάιο 2017 λειτουργεί με τα διοικητικά καθήκοντα να έχει αναλάβει η Νίκη Βασιλείου, επί χρόνια λειτουργός -και δεξί χέρι της πρώην διευθύντριας- του θεάτρου.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάη παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού διευθυντή του Ριάλτο ο Γιώργος Παπαγεωργίου. Το δ.σ. του Ριάλτο αποφάσισε, αντί να προκηρύξει τη θέση, να την προτείνει στην κ. Ντέτσερ η οποία και την αποδέχτηκε.

Η προσωπική σφραγίδα της Γεωργίας Ντέτσερ υπήρξε αδιαμφισβήτητη στην επιτυχημένη πορεία του Ριάλτο: οραματίστρια, βαθιά γνώστης των πολιτιστικών πραγμάτων, κατάφερε να κρατήσει δυνατό το Ριάλτο ακόμη και με την βαθιά κρίση που περνούσε και περνά ακόμη η Κύπρος, με αυξήσεις εισιτηρίων σε πολλές περιπτώσεις.

Επιπλέον, και με τη δική της συμβολή, το Ριάλτο φιλοξενεί μερικούς από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας: την Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού, το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Χορού, το ετήσιο Φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος», το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου και το Cyprus World Music and Jazz Showcase.

Η κ. Ντέτσερ θα αναλάβει τα νέα της καθήκοντα την 1η Φεβρουαρίου 2018.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ©ΠΑΥΛΟΣ ΒΡΥΩΝΙΔΗΣ