Μικρή Ιστορία από Χαρτί: Οι ΧΑΡΤΟ-φύλακες από το Θέατρο Ειδεκανού

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 28.11.2017

Θα ήταν μια συνηθισμένη μέρα για την ΧΑΡΤΟ-φύλακα, αν δεν έβρεχε... Και αν δεν την τρόμαζαν οι ΒΡΟΝΤΕΣ... Και αν στο εργοστάσιο του χαρτιού δεν έπιανε δουλειά η νέα Χαρτο-φύλακας, στα χέρια της οποίας τα χαρτιά αντί να ΤΥΛΙΓΟΝΤΑΙ, σχίζονται... αντί να μαζεύονται, σκορπούν... και αντί να ταξινομούνται, ΠΕΤΟΥΝ. Η Χαρτο-φύλακας αποφασίζει να διώξει την καινούρια. Όμως, η καταιγίδα δυναμώνει. Και έπειτα το ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ του χαρτιού βυθίζεται στο ΣΚΟΤΑΔΙ. Οι δύο χαρτο-φύλακες θα βρεθούν ΜΑΖΙ σε ένα κόσμο, όπου τα χαρτιά είναι φίδια και σφεντόνες και αετοί και ΑΛΟΓΑ και τηλεσκόπια και δράκοι. Και όταν το ΦΩΣ επανέρχεται, τίποτε δεν θα φαίνεται πια ίδιο στις ΔΥΟ τους.


Με μοναδικό σκηνικό μέσο το χαρτί σε διάφορες μορφές, η "Μικρή Ιστορία από Χαρτί” είναι παράσταση επινοημένου θεάτρου xωρίς λόγια που απευθύνεται σε παιδιά από 3 χρονών. Οι δύο ηθοποιοί αντλούν τα εργαλεία τους από το σύμπαν των παιδιών με στόχο να τους επιστρέψουν μια παράσταση βασισμένη στο παιχνίδι, το μέσο δηλαδή με το οποίο τα ίδια τα παιδιά ανακαλύπτουν και ερμηνεύουν τον κόσμο. Λέξεις προερχόμενες από την εμπειρία των παιδιών, όπως κρύβομαι, εμφανίζομαι, ανακαλύπτω, παρατηρώ, παίζω και μεταμορφώνω, δημιουργούν τη σκηνική δράση και εξελίσσουν τη σχέση των χαρακτήρων μέσω του χαρτιού, του μοναδικού σκηνικού υλικού που επιλέχθηκε στη διαδικασία της δραματοποίησης.

Μια παράσταση χωρίς λόγια για την αξία της επανάχρησης των αντικειμένων μέσα από τους παιγνιώδεις τρόπους της συντροφικότητας.

Συντελεστές:

Ηθοποιοί: Νικολέττα Βερύκιου, Ειρήνη Ανδρέου

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Θεοδώρου

Σχεδιασμός Ήχου: Γιώργος Στυλιανού

Κινησιολογία: Χαραλαμπία Θεοφάνους

Σκηνικά-Κοστούμια: Τζίνα Κωνσταντίνου

Στηρίζουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες, Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

Διάρκεια παράστασης: 50 λεπτά περίπου

Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ

Κρατήσεις: 99363589 / 96670490

Επικοινωνία: eidekanou@gmail.com www.facebook.com/eidekanou

Παραστάσεις

Λεμεσός- Πολυχώρος Συνεργείο

Σάββατο 2/12 στις 17:00 και Κυριακή 3/12 στις 11:00

Λευκωσία- Ίδρυμα Άρτος

Πέμπτη 28/12 στις 17:00

Παρασκευή 29/12 στις 11:00 και στις 17:00

Σάββατο 30/12 στις 11:00 και στις 17:00

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ