Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 14.12.2017

Πέφτω σαν τυφλή, τα δίνω όλα, τους πιστεύω, ενώ αυτοί μελετάνε μέσα τους πώς να με κάνουνε άλλη! Όχι, αγαπημένες μου, εγώ δεν ξεγέλασα κανένα, αυτοί με ξεγελάσανε.


Πλασμένη με υλικά που δεν ταιριάζουν με τα ήθη και της αντιλήψεις της εποχής της, η Στέλλα, ένα αγρίμι που δεν φυλακίζεται, παραδίδεται στον ακραίο έρωτα χωρίς αναστολές και επιλέγει μια ρήξη με οδυνηρό τέλος αντί για την πλαστή ευτυχία μιας αδιάφορης συμβίωσης.

Εμβληματικό και ιδιαίτερα αγαπητό –τόσο στη θεατρική του μορφή όσο και από την κινηματογραφική προσαρμογή του Μιχάλη Κακογιάννη– το έργο του Καμπανέλλη είναι ένας ύμνος στην αντισυμβατικότητα. Η γραφή του σημαντικότερου έλληνα συγγραφέα του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα συνδυάζει το σφυγμό της ζωντανής γλώσσας με τη συναισθηματική φόρτιση. Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης, που σκηνοθετεί το έργο, φωτίζει τη διαχρονικότητα του θέματος, σε μια παράσταση με ζωντανή μουσική, γραμμένη από τον Σταμάτη Κραουνάκη.

Σκηνοθεσία - Δραματουργική επεξεργασία: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης

Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης

Σκηνικά: Έλενα Κοτασβήλι - Αλέξης Βαγιανός

Κοστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου

Χορογραφία - Κίνηση: Έλενα Χριστοδουλίδου

Βοηθός Σκηνοθέτης: Ευριπίδης Δίκαιος



Παίζουν:

Κίκα Γεωργίου

Πέτρος Γιωρκάτζης

Γιώργος Ευαγόρου

Έρικα Μπεγέτη-Λύρα

Ηρόδοτος Μιλτιάδους

Γιάννης Μίνως

Παναγιώτης Μπουγιούρης

Ιωάννα Σιαφκάλη

Ελένη Σιδερά

 

Παραστάσεις

Λευκωσία

Κεντρική Σκηνή Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης

Επίσημη πρώτη: Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

και κάθε Παρασκευή, Σάββατο 20.30 & Κυριακή 18.00

Πληροφορίες/Εισιτήρια

Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77 77 27 17



 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ