Τέσσερις Κύπριες πεζογράφοι (συν)ομιλούν για τη λογοτεχνική γραφή

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 14.12.2017

Το Πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Δήμος Αγλαντζιάς και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών συνδιοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο «Η Γυναίκα στο Κείμενο: Τέσσερις Κύπριες πεζογράφοι (συν)ομιλούν για τη λογοτεχνική γραφή: Μυρτώ Αζίνα, Νάσια Διονυσίου, Μαρία Α. Ιωάννου, Κωνσταντία Σωτηρίου».


Σκοπός της εκδήλωσης είναι να αναδειχθεί η σημασία του έργου των τεσσάρων πεζογράφων και η δυναμική που δημιουργείται από την ταυτόχρονη παρουσία πολλών και αξιόλογων γυναικών συγγραφέων στα σύγχρονά μας γράμματα. Στην εκδήλωση θα συζητηθούν επίσης, με αφετηρία αποσπάσματα από τα κείμενα των δημιουργών, τα οποία θα αναγνώσουν οι ίδιες, γενικότερα ζητήματα που σχετίζονται με τη γυναίκα ως αντικείμενο και υποκείμενο της γραφής (ηρωίδα και λογοτεχνικό δημιουργό).

Με τις πεζογράφους συνομιλεί η Δήμητρα Δημητρίου, διδάκτωρ Συγκριτικής Λογοτεχνίας. Συντονίζει ο Αναπληρωτής Καθηγητής Αντώνης Κ. Πετρίδης.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 18 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00–21:00, στην αίθουσα «Σπηλιές» στο Σκαλί Αγλαντζιάς.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ