Open Call για τη φετινή Μπιενάλε Νέων στα Τίρανα

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 1.12.2016

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για την εκπροσώπηση της Κύπρου στη 18η Μπιενάλε Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου (Mediterranea 18 Young Artist Biennale) απευθύνει σε νέους καλλιτέχνες το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.


H φετινή MEDITERRANEA 18 θα διεξαχθεί στα Τίρανα και στο Δυρράχιο της Αλβανίας από τις 4 έως τις 9 Μαΐου 2017 και θέμα της είναι History+Conflict+Dream+Failure=HOME.


Οργανωτικός φορέας της Μπιενάλε είναι η «Διεθνής Ένωση των Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου BJCEM (= Association Internationale pour la Biennale des Jeunes Créateurs de l’ Europe et de la Méditerranée), ένα ευρύ δίκτυο, μοναδικό στην Ευρώπη, σκοπός του οποίου είναι η προώθηση των δια-πολιτισμικών σχέσεων των νέων δημιουργών, πέρα από πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά και στενά γεωγραφικά σύνορα.


Η Κύπρος συμμετέχει στο δίκτυο της BJCEM μέσω των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Για την υλοποίηση της προσεχούς, δέκατης όγδοης, διοργάνωσης του θεσμού η BJCEM συμπράττει με το Αλβανικό Υπουργείο Πολιτισμού.


Η πρόσκληση για Εκδήλωση Ενδιαφέροντος απευθύνεται σε δημιουργούς από 18 μέχρι 34 ετών (ημερομηνία γέννησης από την 1η Ιανουαρίου 1982 και μετά), οι οποίοι δραστηριοποιούνται στους καλλιτεχνικούς τομείς:


  • Οπτικές Τέχνες / Visual Arts




  • Παραστατικές Τέχνες / Περφόρμανς 




Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν


(α) Δεόντως συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο το Έντυπο Συμμετοχής (“Application Form”) το οποίο διατίθεται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης εδώ.
(β) Βιογραφικό Σημείωμα του δημιουργού ή των μελών της ομάδας και Δήλωση Πρόθεσης (“motivation letter”)
(γ) Φάκελο/portfolio με δείγματα προηγούμενης δουλειάς (όπου ισχύει)
(δ) Μέχρι πέντε (5) εικόνες υψηλής ανάλυσης (300 dpi) ελεύθερες δικαιωμάτων
(ε) και, αναλόγως του τομέα δημιουργίας:
(i) Για τον τομέα των Οπτικών Τεχνών: σκεπτικό και περιγραφή των/του προτεινόμενων/ου έργων/ου.
(ii) Για τον τομέα των Παραστατικών Τεχνών/Performance: δείγμα του προτεινόμενου έργου (μέγιστη διάρκεια 5 λεπτά) ή, εάν πρόκειται για έργο εν εξελίξει, φωτογραφίες, κατάλογο των ερμηνευτών και περίληψη του σεναρίου (εάν εφαρμόζεται).


Οι προτάσεις αποστέλλονται μόνο σε ψηφιακή μορφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση pdymiotis@culture.moec.gov.cy είτε απευθείας, είτε μέσω WeTransfer, Vimeo, Dropbox κ.ο.κ. εάν το συνολικό μέγεθος των αρχείων υπερβαίνει τα 5ΜΒ.


Όλες οι προτάσεις θα πρέπει να κοινοποιούνται, επίσης, στους καλλιτεχνικούς επιμελητές/υπεύθυνους των αντίστοιχων τομέων δημιουργίας, οι διευθύνσεις των οποίων εντοπίζονται μέσω της ιστοσελίδας www.bjcem.org/mediterranea18. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων ορίζεται η 15η Ιανουαρίου 2017.


Η τελική επιλογή της κυπριακής συμμετοχής θα διενεργηθεί από εξειδικευμένες, ανά τομέα δραστηριότητας, επιτροπές ειδικών οι οποίες θα συγκροτηθούν με ευθύνη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών.


+ Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στον Μορφωτικό Λειτουργό Πέτρο Δυμιώτη στο τηλέφωνο 22809815 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση pdymiotis@culture.moec.gov.cy.


Επισημαίνεται ότι η παρούσα Πρόσκληση δεν υποκαθιστά το πρωτότυπο αγγλικό κείμενο της Προκήρυξης της 18ης Μπιενάλε, το οποίο βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.bjcem.org/mediterranea18 και το οποίο θεωρείται ότι έχουν μελετήσει οι ενδιαφερόμενοι προτού υποβάλουν την αίτησή τους.


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ