Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας στο Green Book

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 25.2.2019
HOLLYWOOD, CALIFORNIA - FEBRUARY 24: (L-R) Lady Gaga and Bradley Cooper perform onstage during the 91st Annual Academy Awards at Dolby Theatre on February 24, 2019 in Hollywood, California. (Photo by Kevin Winter/Getty Images)

H ταινία Green Book έκανε την ανατροπή και κέρδισε τη βραδιά των φετινών Όσκαρ παίρνοντας το κορυφαίο βραβείο της διοργάνωσης.


Με φόρα ξεκίνησε η ταινία Bohemian Rhapsody αλλά δεν έφτασε μέχρι τέλους. H ταινία The Favourite μόλις πήρε ένα Όσκαρ χάρη στην ερμηνεία της Ολίβια Κόλμαν ενώ Όσκαρ Σκηνοθεσίας, Φωτογραφίας και Ξενόγλωσσης Ταινίας δόθηκε στο Roma.

Τα Όσκαρ μέχρι στιγμής:

Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας στο Green Book!


Όσκαρ Σκηνοθεσίας στον Αλφόνσο Κουαρόν για την ταινία Roma. Παρέλαβε το βραβείο από τον επίσης Μεξικανό και πολύ καλό του φίλο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο.


Όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου στην Ολίβια Κόλμαν για το ρόλο της στην ταινία The Favourite η οποία έκανε την ευχάριστη έκπληξη καθώς φαβορί ήταν η Γκλεν Κλόουζ [The Wife].


Ο Ράμι Μάλεκ παρέλαβε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για το ρόλο του ως Φρέντι Μέρκιουρι στο Bohemian Rhapsody.


H Lady Gaga παρέλαβε το Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού για το Shallow από την ταινία A star is born. Πιο σίγουρη βράβευση δεν υπήρχε.


Προηγουμένως η Lady Gaga και ο Μπράντλεϊ Κούπερ ερμήνευσαν το τραγούδι μαζί.

Όσκαρ μουσικής στον νεαρότατο Λούντβικ Γκόρανσον για το Black Panther.

Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου στον Σπάικ Λι για το BlacKkKlansman, το πρώτο του Σπάικ Λι μετά από αρκετές υποψηφιότητες και πολλές αδικίες για τον ίδιο από την Αμερικανική Ακαδημία.


Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου: Green Book

Όσκαρ ταινίας μικρού μήκους στο Skin

Οσκαρ Μοντάζ στο Bohemian Rhapsody

Όσκαρ στην κατηγορία Οπτικών Εφέ στο First Man

Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας στην ταινία Roma


Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου στο φαβορί, Μαχερσάλα Άλι, για τον ρόλο του στην ταινία Green Book.


Οσκαρ Ηχητικού Μιξάζ στο Bohemian Rhapsody όπως και Οσκαρ Ήχου.

Οσκαρ Σκηνογραφίας και Ενδυματολογίας στο «Black Panther» κι όχι στην «Ευνοούμενη» που τα είχε -θεωρητικά- σιγουράκια.

Η Ρουθ Κάρτερ είναι η πρώτη Αφροαμερικανή που κερδίζει Οσκαρ Ενδυματολογίας για το Black Panther. Πρώτη αφροαμερικανή που ποτέ κερδίζει το βραβείο Ενδυματολογίας, ενώ πρώτος αφροαμερικανός που κέρδισε Όσκαρ ήταν και ο Πίτερ Ράμσεϊ στην κατηγορία μεγάλου μήκους κινουμένων σχεδίων για την ταινία Spider-man: into the spider-verse, της Dreamworks.

Το Όσκαρ Μικρού Μήκους ταινίας κινουμένων σχεδίων δόθηκε στην ταινία Bao, της Pixar.

Aναμενόμενα το Οσκαρ Μακιγιάζ δόθηκε στην ομάδα της ταινίας Vice που μεταμόρφωσε τον Κρίστιαν Μπέιλ σε Ντικ Τσέινι.

Οσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο «Free Solo» των Τζίμι Τσιν και Ελίζαμπεθ Τσάι Βασαρχέλι.

Όσκαρ Β' Γυναικείου στη Ρετζίνα Κινγκ για το «If Beale street could talk».

oscar_regina


Η τελετή ξεκίνησε με Queen και Ανταμ Λαμπέρ με τα τραγούδια We will Rock You  και We Are the Champions.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ