Αυτές είναι οι κυπριακές ταινίες του Cyprus Film Days 2019

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 27.3.2019

Πέντε κυπριακές ταινίες, εκ των οποίων οι δύο ήδη πολυβραβευμένες σε διεθνείς φεστιβαλικές διοργανώσεις, περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2019.


Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 12 μέχρι τις 20 Απριλίου με ταινίες σε πρώτη παγκύπρια προβολή.

Ανάμεσά τους βρίσκεται η πολυβραβευμένη -και πολυαναμενόμενη- ταινία του Μάριου Πιπερίδη Smuggling Hendrix η οποία απέσπασε το κορυφαίο βραβείο του Tribeca Film Festival στο διεθνές τμήμα του φεστιβάλ το 2018. Η ταινία διαγωνίζεται και στο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα Glocal Images ενώ θα διεκδικήσει τα βραβεία του διαγωνιστικού τμήματος Κυπριακών Ταινιών μαζί με τρείς ακόμη παραγωγές: την ταινία Await Further Instructions του Τζόνι Κεβορκιάν, την «Αίθουσα Αναμονής» του Αλέξανδρου Λεονταρίτη και την ταινία Small White Envelopes του Σωτήρη Χρίστου.

Εξάλλου, σε ειδική προβολή θα προβληθεί η επίσης πολυβραβευμένη σε διεθνή φεστιβάλ ταινία «Παύση» της Τώνιας Μισιαλή, εκ των τριών μελών της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος.

Το βραβείο καλύτερης κυπριακής ταινίας διεκδικούν οι ταινίες Smuggling Hendrix, Waiting Room και Small White Envelopes ενώ το βραβείο καλύτερου Κύπριου σκηνοθέτη οι Μάριος Πιπερίδης, Σωτήρης Χρίστου και Τζόνι Κεβορκιάν.

Όλες οι ταινίες του εθνικού διεκδικούν επίσης το βραβείο καλύτερης ερμηνείας και κοινού. 

Οι ταινίες και οι προβολές τους

  • Αίθουσα Αναμονής | Θέατρο Ριάλτο 13/4 18:00, Ζήνα Πάλλας 14/4 18:00


Αλέξανδρος Λεονταρίτης

87’, 2018, Κύπρος


Πέντε άνθρωποι άγνωστοι μεταξύ τους ξυπνουν σε μια άδεια αποθήκη χωρίς να έχουν ανάμνηση για το ποιοι είναι ή για το πώς βρέθηκαν εκεί. Θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο να συνεργαστούν μεταξύ τους προκειμένου να μείνουν ζωντανοί και για να καταφέρουν να βρουν μια διέξοδο πριν να είναι πολύ αργά.

  • Small White Envelopes | Θέατρο Ριάλτο 14/4 18:00, Ζήνα Πάλλας 19/4 22:00


Σωτήρης Χρίστου

93’, 2018, Κύπρος



Ο νεαρός μικροαπατεώνας Μισιελής, μετά από απειλές που δέχεται κατά της ζωής του σχετικά με ένα συσσωρευμένο χρέος που έχει δημιουργήσει χάνοντας στα χαρτιά, αποφασίζει να κλέψει τα φακελάκια που φέρνουν οι καλεσμένοι ως δώρο σε ένα γάμο.

  • Await Further Instructions | Θέατρο Ριάλτο 16/4 22:00, Ζήνα Πάλλας 19/4 18:00


Johnny Kevorkian

96’, 2018, ΗΠΑ


Ανήμερα Χριστουγέννων. Μια μυστηριώδης μαύρη ουσία έχει περικυκλώσει το σπίτι της οικογένειας Milgram. Κάτι τρομερό συμβαίνει έξω από την πόρτα τους. Τι να ‘ναι όμως; Τρομοκρατικό επεισόδιο; Εργατικό ατύχημα; Πυρηνικός πόλεμος;

  • Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ (Smuggling Hendrix) | Θέατρο Ριάλτο 12/4 20:00, Ζήνα Πάλλας 15/4 20:00


Μάριος Πιπερίδης

93', 2018, Κύπρος, Γερμανία, Ελλάδα


Το σχέδιο του Γιάννη για να φύγει από την Κύπρο ανατρέπεται, όταν ο σκύλος του, ο Τζίμυ, διασχίζει την Νεκρή Ζώνη, που χωρίζει τις ελεύθερες περιοχές από τα κατεχόμενα. Καθώς η μεταφορά ζώων από τα κατεχόμενα απαγορεύεται, ο Γιάννης αναγκάζεται να ζητήσει τη βοήθεια κάποιον “εκλεκτών” χαρακτήρων για να τον φέρει πίσω.

  • Παύση | Θέατρο Ριάλτο 14/4 22:00, Ζήνα Πάλλας 13/4 18:00


Τώνια Μισιαλή

96', 2018, Κύπρος


Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να δραπετεύσει από τη μιζέρια ενός γάμου χωρίς αγάπη, η Ελπίδα καταφεύγει σε έναν κόσμο εκδικητικής βίας προς τον καταπιεστικό σύζυγο της. Σύντομα, φαντασία και πραγματικότητα θα αρχίσουν να συγχέονται.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ