Άνοιξαν οι αιτήσεις για το Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe 2019

Eleni Papadopoulou Δημοσιεύθηκε 10.5.2019

Το Φεστιβάλ Παραστατικών τεχνών Buffer Fringe ανακοίνωσε ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων συμμετοχής στην 6η διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 25 και 27 Οκτωβρίου, 2019. Οι καλλιτέχνες και οι ενδιαφερόμενες ομάδες ενθαρρύνονται να συμμετέχουν με καινοτόμα και πρωτότυπα έργα που διευρύνουν τις κοινωνικές, παγκόσμιες ή οικείες επιπτώσεις του θέματος του φεστιβάλ  "Defining a/the Buffer Zone, the in-between space.". Οι τοπικές και διεθνείς παραστάσεις κάθε είδους καλούνται να υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 4 Ιουνίου 2019, 12:00 μ.μ., συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική αίτηση που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Σπιτιού της Συνεργασίας: http://home4cooperation.info/node/8796 .


Η Ελλάδα Ευαγγέλου, καλλιτεχνική διευθύντρια του Buffer Fringe 2019, σημειώνει: «υπάρχουν ερωτήματα που δεν τα θέτουμε συχνά, πραγματικότητες που παρόλο που ζούμε μαζί τους για δεκαετίες, τις αποφεύγουμε. (Προς)καλούμε καλλιτέχνες και δημιουργικά άτομα από την Κύπρο και το εξωτερικό, να απαντήσουν τις εξείς ερωτήσεις: Τι σημαίνει για σένα η Νεκρά Ζώνη, καλλιτεχνικά και προσωπικά; Πως το αντιλαμβάνεσε την έννοια του ενδιάμεσου χώρου, του χώρουμεταξύ’; Πώς το εισπράττεις ως διαδικασία που έχει διάρκεια στο χρόνο, την αισθητική και τη μνήμη

Το Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe προβάλλει νέα και πειραματικά έργα από ντόπιους και διεθνείς καλλιτέχνες, προκαλώντας τα φυσικά και καλλιτεχνικά εμπόδια και δημιουργώντας ευκαιρίες για καλλιτέχνες να συναντώνται και να ανταλλάσσουν ιδέες. Το φεστιβάλ παρουσιάζει καινοτόμα έργα καλλιτεχνών που ρισκάρουν και αναζητούν συνεχώς νέους τρόπους έκφρασης.

Το πρόγραμμα το Φεστιβάλ στόχο έχει να προσφέρει στους καλλιτέχνες πλατφόρμα ανάπτυξης και παρουσίασης του έργου τους, και ιδιαιτερα σε σχέση με τη σύνδεση του εργου με το θέμα του Φεστιβάλ. Ακόμα, προσφέρει την ευκαιρία διάδρασης μεταξύ των καλλιτεχνών και του κοινού, στα πλαίσια του πολυπολιτισμικού διαλόγου και της ειρηνικής συνύπαρξης. Αφού το Φεστιβάλ παράγεται και τοποθετείτε από τη Νεκρά Ζώνη την ίδια, η σύνδεση με το χώρο είναι εξαιρετικά σημαντική, καθιστώντας το Φεστιβάλ μοναδικό στο είδος του στην Κύπρο και στον κόσμο.
Περισσότερες πληροφορίες από το Σπίτι της Συνεργασίας μέσω +357 22 445 57 40, στο admin@home4coopeation.info ή στο bufferfringe@home4cooperation.info.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ