Άνθρωποι του θεάτρου αποχαιρετούν τον Δημήτρη Χριστόφια

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 25.6.2019

Στα κεντρικά γραφεία της ΠΕΟ στη Λευκωσία όπου βρίσκεται η σορός του Δημήτρη Χριστόφια βρέθηκαν άνθρωποι του θεάτρου προκειμένου να πουν το δικό τους αντίο στον τέως Πρόεδρο.


Στα γραφεία της ΠΕΟ βρέθηκαν οι ηθοποιοί Προκόπης Αγαθοκλέους, Νεκτάριος Θεοδώρου, Λουκία Μουσουλιώτη, Πόπη Αβραάμ, Χάρης Κκολός, Στέλιος Καυκαρίδης και Δέσποινα Μπεμπεδέλη.

christofias_theatro1
christofias_theatro2


Συλλυπητήριο μήνυμα ΘΟΚ

Από την πρώτη στιγμή της είδησης του θανάτου του Δημήτρη Χριστόφια, ο ΘΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας «βαθιά θλίψη και συγκλονισμό» για τον θάνατο του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Πέρα από την προσφορά του προς την πατρίδα μας ο Δημήτρης Χριστόφιας υπήρξε λάτρης του θεάτρου και θερμός υποστηρικτής του πολιτισμού. Η απώλειά του για τον κόσμο του θεάτρου είναι ιδιαίτερα σημαντική» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας ήταν λάτρης της θεατρικής τέχνης ενώ η κόρη του, Χριστίνα Χριστόφια, είναι ηθοποιός. Υπήρξε ίσως ο μοναδικός Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας με μια τέτοια ιδιότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του κατατέθηκε ο θεμέλιος λίθος του κτηρίου ΘΟΚ, στις 26 Ιανουαρίου 2009 και από τον ίδιο εγκαινιάστηκε το 2012.

Δέσποινα Μπεμπεδέλη: «Αγαπούσε τις τέχνες και το θέατρο»

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Άστρα, η Δέσποινα Μπεμπεδέλη ανέφερε ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας ήταν από τους ανθρώπους που αγαπούσε τις τέχνες και το θέατρο, επισημαίνοντας ότι δεν θυμάται να έκανε παράσταση και να μην ήταν παρών μαζί με τη σύζυγό του και τα παιδιά του, όταν ήταν ακόμα παιδιά.

Η κ. Μπεμπεδέλη ανέφερε ακόμη ότι η οικειότητα που επιδίωκε με τους ανθρώπους ήταν πρωτοφανής, χαρακτηρίζοντας μοναδική τη σχέση του με όλους τους ανθρώπους. «Χάθηκε ένας αυθεντικός άνθρωπος με τεράστια ψυχή και καλοσύνη», κατέληξε η κ. Μπεμπεδέλη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ©ΑΝΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ