Νέος κύκλος μαθημάτων στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 1.7.2019

Συνεχίζονται στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας - NiMAC τα πολύ πετυχημένα μαθήματα χαρακτικής και καλών τεχνών για παιδιά από επτά [7] ετών.


Προσφέρονται, συγκεκριμένα, τρία ξεχωριστά προγράμματα: Καλών Τεχνών, Χαρακτικής και Θεάτρου.

Καλές Τέχνες

Το πρόγραμμα επιδιώκει να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τον κόσμο της Σύγχρονης Τέχνης και να τους παρουσιάσει τον πολύπλευρο χαρακτήρα της, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να πειραματιστούν με διάφορα εικαστικά υλικά και τεχνικές και να διεγείρουν τις δημιουργικές τους ικανότητες έτσι ώστε να φτιάξουν με τη φαντασία τους τα δικά τους έργα. Μέσα σε ένα ευχάριστο, παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό κλίμα τα παιδιά θα παίξουν, θα εξερευνήσουν και θα εκφράσουν τον εσωτερικό τους κόσμο, μέσω ατομικών και ομαδικών πρότζεκτ, καλλιεργώντας τις δημιουργικές τους δεξιότητες και ακονίζοντας την κριτική τους σκέψη.
Ηλικία: 7-12 χρονών
Ημερομηνία έναρξης: 12 Οκτωβρίου 2019
Περίοδος συναντήσεων: Οκτώβριος 2019 – Ιούνιος 2020
Συμμετοχή: €50 (Περιλαμβάνει 30 συναντήσεις και υλικά)
Μέρα: Σάββατο
Συντονιστές: Άννα Μαρία Χαραλάμπους και Κυριάκος Θεοχάρους
Ώρα: 09:30 – 11:30 + 11:30-13:30
Συντονίστρια: Σοφία Φερντάνι
Ώρα: 11:30 – 13:30

Χαρακτική

Στόχος του προγράμματος είναι να δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά να μάθουν και να εξασκήσουν όλα τα στάδια της δημιουργίας ενός χαρακτικού έργου, χρησιμοποιώντας την ειδική πρέσα για παιδιά. Επιπλέον, αποσκοπεί στο να εμπλουτίσουν με νέα στοιχεία την εικαστική τους έκφραση και παράλληλα να αναπτύξουν τη φαντασία και την εφευρετικότητά τους.
Ηλικία: 7-12 χρονών
Ημερομηνία έναρξης: 12 Οκτωβρίου 2019
Περίοδος συναντήσεων: Οκτώβριος 2019 – Ιούνιος 2020
Συντονιστής: Κυριάκος Θεοχάρους
Συμμετοχή: €50 (Περιλαμβάνει 30 συναντήσεις και υλικά)
Μέρα: Σάββατο
Ώρα: 9:30 – 11:30

Θεατρικό Εργαστήρι

Στόχος του εργαστηρίου είναι η ανάπτυξη φαντασίας και κριτικής σκέψης στο παιδί, καθώς και η απόκτηση αυτοπεποίθησης, έκφρασης και επικοινωνίας μέσα από θεατρικά παιχνίδια, αυτοσχεδιασμό και πειραματισμό. Μέσα από το θέατρο, το παιδί θα έχει την ευκαιρία να μάθει να εργάζεται συλλογικά και συγκεντρωμένα, ενώ ταυτόχρονα διασκεδάζει και εκφράζεται γνωρίζοντας καλύτερα τον εαυτό του και τον κόσμο.
Ηλικία: 7-10 χρονών
Ημερομηνία έναρξης: 12 Οκτωβρίου 2019
Περίοδος συναντήσεων: Οκτώβριος 2019 – Ιούνιος 2020
Συντονίστρια: Άννη Xoύρη
Συμμετοχή: €50 (Περιλαμβάνει 30 συναντήσεις)
Μέρα: Σάββατο
Ώρα: 11:30 – 13:30

+ Για πληροφορίες και εγγραφές, τηλ. 22797400 (Δευ-Παρ 8:30-15:00). Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Παιδιών, NiMAC βρίσκεται στη γωνία Πενταδακτύλου και Τεμπών (πίσω από το Κέντρο Τεχνών) στη Λευκωσία. 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ