Νέος καλλιτεχνικός διευθυντής στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 30.7.2019

Γυρίζει οριστικά σελίδα το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων (ΠΑΜΤ), επικεφαλής του οποίου -από την ίδρυσή του το 2006- ήταν ο Ματθαίος Καριόλου. Στον διεθνώς αναγνωρισμένο μουσικοπαιδαγωγό του βιολιού, ο οποίος χρησιμοποιούσε συγκεκριμένη μέθοδο για τη διδασκαλία των παιδιών στο εν λόγω πρόγραμμα, δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιο όταν αποφασίστηκε η μετακίνηση του ΠΑΜΤ από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.


Ύστερα από προκήρυξη της θέσης, την περασμένη βδομάδα, ο Πέτρος Στυλιανού (φωτογραφία) αναδείχθηκε ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΠΑΜΤ. Ο κ. Στυλιανού είναι καθηγητής βιολιού και μεταξύ άλλων διδάσκει στο Sistema Cyprus με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ο κ. Στυλιανού βρίσκεται στο εξωτερικό αυτήν την περίοδο και δεν κατέστη δυνατό να έχουμε επικοινωνία μαζί του.

Θα μείνουν ή θα φύγουν;

Η διαδικασία προκήρυξης της θέσης νέου καλλιτεχνικού διευθυντή ολοκληρώθηκε από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου το ΠΑΜΤ στεγάζεται από τον Σεπτέμβριο του 2018, παρά τη δήλωση του Συνδέσμου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων του προγράμματος ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει αλλοιώσει τους όρους εντολής και τους στόχους του προγράμματος όπως καθορίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο το 2008.

Μάλιστα, την περασμένη βδομάδα ο σύνδεσμος είχε συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, στον οποίο αναφέρθηκε η επιθυμία του συνδέσμου ώστε το πρόγραμμα να φύγει από το ΠΚ και να επιστρέψει εκ νέου υπό τη διαχείριση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Τέλος στο ΠΑΜΤ; Τι λέει ο Χαμπιαούρης

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων βρίσκεται σε μια καθοριστική στιγμή καθώς έχει προταθεί από το υπουργείο αφενός η ενσωμάτωσή του στα Μουσικά Σχολεία, γεγονός που σημαίνει την οριστική κατάργησή του, αφετέρου η παραμονή του στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ουσιαστικά, με ημερομηνία λήξης.
Κληθείς από τον «Π» να σχολιάσει, ο κ. Χαμπιαούρης διέψευσε τις πληροφορίες, λέγοντας μόνο ότι το θέμα είναι υπό συζήτηση με τα ενδιαφερόμενα μέρη. Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσο δημιουργείται τετελεσμένο εξαιτίας του ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου προχώρησε στην ανάδειξη καλλιτεχνικού διευθυντή, ο υπουργός ανέφερε ότι αυτό είναι θέμα που αφορά το πανεπιστήμιο.

Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα με Καριόλου

Ο Πέτρος Στυλιανού αναλαμβάνει τα ηνία του προγράμματος αφενός στην καθοριστική στιγμή των διαδικαστικών και του μέλλοντος του ΠΑΜΤ αλλά και υπό το βάρος των προσδοκιών. Παρά το ότι το ΠΑΜΤ βρέθηκε πολλές φορές στο επίκεντρο συζητήσεων στη Βουλή εξαιτίας καταγγελιών για τον μισθό του Ματθαίου Καριόλου, το αποτέλεσμα της διδασκαλίας του δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης: στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργήθηκε η ομάδα Cyprus Young String Soloists, η οποία σε κάθε εμφάνισή της αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις. Τα παιδιά έχουν δώσει συναυλίες σε μεγάλες αίθουσες στη Βιέννη, τις Βρυξέλλες και τη Μόσχα, ενώ το 2012 έδωσαν συναυλίες στο Βατικανό και στο Κυρηνάλιο Προεδρικό Μέγαρο στη Ρώμη, στο πλαίσιο της κυπριακής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ