Τι απαντά το Πανεπιστήμιο Κύπρου για το ΠΑΜΤ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 31.7.2019

«Το ΠΚ ουδέποτε δήλωσε δημόσια ότι δεν θέλει το ΠΑΜΤ», ανέφερε στον «Π» η Δόξα Κωμοδρόμου, Επικεφαλής του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου, κληθείσα να σχολιάσει εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κύπρου την ανακοίνωση του Συνδέσμου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων για το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων.


«Αντίθετα, αγκάλιασε το γεγονός, με τις σωστές όμως διαδικασίες».

Σύμφωνα με την ίδια, για την προκήρυξη της θέσης καλλιτεχνικού διευθυντή καταρτίστηκε Επιτροπή Προδιαγραφών σε διαβούλευση με την Ελεγκτική Υπηρεσία ενώ ζητήθηκαν και ανεξάρτητες αξιολογήσεις από δύο επιφανείς και εγκεκριμένους μουσικούς του εξωτερικού. Η κ. Κωμοδρόμου τόνισε ότι ακολουθήθηκε η πάγια διαδικασία για πρόσληψη που ακολουθείται για όλες τις προσλήψεις του Πανεπιστημίου.

«Γιατί να ήθελε το Πανεπιστήμιο Κύπρου να απορρίψει τον κ. Καριόλου; Γιατί να είχε άλλους στόχους θέλοντας, όπως αφήνεται να εννοηθεί, να αλλάξει τη φιλοσοφία του προγράμματος;», σχολίασε η κ. Κωμοδρόμου προσθέτοντας ότι «ανατέθηκε στο ΠΚ ένα πρόγραμμα κι έπρεπε να ακολουθηθεί η καθόλα νόμιμη διαδικασία, δηλαδή του Κράτους και του Ανώτατου Ακαδημαϊκού Ιδρύματος. Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή ότι η θέση του Διευθυντή θα προκηρυσσόταν. Το γνώριζαν και οι γονείς. Ακολουθήθηκαν λοιπόν όλες οι διαδικασίες σωστά, όπως ισχύουν από την σχετική νομοθεσία του Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεννόηση πάντα με οδηγίες του Γενικό Ελεγκτή.»

Η κ. Κωμοδρόμου σχολίασε εξάλλου, χαρακτηριστικά, ότι «ποτέ δεν είπαμε ότι θεωρείται δεδομένο το πρόγραμμα, κληρονομώντας και τον διευθυντή του».

Τέλος, η κ. Κωμοδρόμου ανέφερε πως «δεν γνωρίζουμε αν η ανακοίνωση εκπροσωπεί όλους τους γονείς και τα παιδιά του προγράμματος, αλλά κάποια μερίδα. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους γονείς ότι η επιλογή που έγινε ήταν η καλύτερη δυνατή για την πρόοδο του προγράμματος μουσικών ταλέντων. Όλες οι έρευνες δείχνουν ότι το ΠΚ είναι ο πιο αξιόπιστος οργανισμός στην Κύπρο. Αυτή την αξιοπιστία επιθυμούμε να διατηρήσουμε μέσα από σωστές και διαφανείς διαδικασίες».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ