«Ορφανό» το Ριάλτο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 22.6.2018

Τριγμούς στη λειτουργία του μεγαλύτερου πολιτιστικού οργανισμού της Λεμεσού, με ακτινοβολία που έχει ξεπεράσει προ πολλού τα κλειστά όρια της Κύπρου, προκαλούν οι διεργασίας για εξαγορά της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας από την Ελληνική. Η όλη διαδικασία θέτει εν αμφιβόλω την εύρυθμη λειτουργία του θεάτρου Ριάλτο, το οποίο μόλις πριν από μερικά χρόνια πέρασε από την κυριότητα του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα.


Ωστόσο, καθησυχαστικός εμφανίστηκε στον «Π» ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ριάλτο Κίκης Καζαμίας, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι σε κάθε περίπτωση το θέατρο δεν κινδυνεύει με λουκέτο. Τα δύο σενάρια που εξετάζονται είναι, είτε το θέατρο να κρατικοποιηθεί, είτε να περάσει στην ιδιοκτησία της Ελληνικής Τράπεζας.

Επικρατέστερο φαντάζει το δεύτερο σενάριο, καθώς στο πλαίσιο της συμφωνίας για εξαγορά της ΣΚΤ στην Ελληνική θα μεταβιβαστούν προφανώς μόνο τα ακίνητα που έχουν σχέση με την εύρυθμη λειτουργία της τράπεζας. Εξάλλου, εδώ και τρεις μήνες το διοικητικό συμβούλιο του Ριάλτο έχει ζητήσει ξεκαθάρισμα προθέσεων από τη ΣΚΤ, χωρίς να δοθεί μέχρι σήμερα καμία απάντηση.

Χωρίς περικοπές

Κληθείς από τον «Π» να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις, ο κύριος Καζαμίας δήλωσε ότι «το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού ζήτησε την εκχώρηση του χώρου για τα επόμενα 20 χρόνια, προκειμένου να το διαχειρίζεται ως νομικό πρόσωπο (εταιρεία) ιδιωτικού δικαίου, παραμένοντας στην ιδιοκτησία του κράτους ή της τράπεζας».
Δεν χρωστάμε σε κανέναν και λειτουργούμε με το ελάχιστο αναγκαίο προσωπικό

Ο Κίκης Καζαμίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Ριάλτο μπορεί να παραμείνει βιώσιμο διατηρώντας το καθεστώς καλής διαχείρισης με το οποίο λειτουργεί σήμερα. «Δεν χρωστάμε σε κανέναν και λειτουργούμε με το ελάχιστο αναγκαίο προσωπικό», ανάφερε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς για τον προγραμματισμό της φετινής χρονιάς, ο κύριος Καζαμίας απάντησε ότι ποσώς επηρεάζεται και ότι δεν θα υπάρξουν περικοπές τουλάχιστον όσον αφορά τη φετινή χρονιά, για την οποία έχουν εξασφαλιστεί οι χορηγίες.

Βεβαίως, επισήμανε ότι από την επόμενη χρονιά θα χαθεί η χορηγία που λαμβάνει το θέατρο από τη ΣΚΤ. Εξάλλου, συμπλήρωσε, η χορηγία ήδη έχει μειωθεί τόσο από τον Συνεργατισμό όσο και από το κράτος τα τελευταία τρία χρόνια και τα έσοδα που έχουν απολεσθεί, έχουν αναπληρωθεί από χορηγούς.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ