Ανακαλύφθηκε το πρώτο έργο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 27.6.2018

Στη Ρώμη βρέθηκαν ο ειδικός στον Ντα Βίντσι, καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης Ερνέστο Σολάρι και η γραφολόγος Ιβάνα Μπονφαντίνο, όταν μελετώντας το φιλοτεχνημένο σε κεραμικό έργο διαστάσεων 20 επί 20 εκ., αποκάλυψαν μια μικρή υπογραφή στη σιαγόνα του προσώπου του αρχαγγέλου: “Da Vinci Lionardo” με χρονολογία, 1471.


Αν επιβεβαιωθεί η γνησιότητά του, τότε θα πρόκειται για το πρωιμότερο σωζόμενο έργο του διασημότερου ζωγράφου της Αναγέννησης, που πρέπει να ήταν 18 ετών όταν το φιλοτέχνησε.
«Έχουμε κάνει ό, τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να ελέγξουμε την προέλευσή του», δήλωσε ο Σολάρι.

«Τα επιστημονικά εργαλεία μας παρείχαν συμπαγείς αποδείξεις, ότι το έργο αυτό είναι του Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Πιστεύουμε ότι πιθανότατα πρόκειται για αυτοπροσωπογραφία του Λεονάρντο – ο [αρχάγγελος] Γαβριήλ ήταν σαν ροκ σταρ [εκείνη την εποχή]… οι άνθρωποι ήθελαν να συνδεθούν μαζί του», πρόσθεσε.

Ωστόσο, ο καθηγητής Μάρτιν Κεμπ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, δήλωσε ότι ο πίνακας αυτός ελάχιστα θυμίζει το θεωρούμενο έως σήμερα πρωιμότερο έργο του Ντα Βίντσι, τον «Ευαγγελισμό» που φιλοτεχνήθηκε το 1472, ή το 1473 και ότι τα μαλλιά του αρχαγγέλου Γαβριήλ δεν είναι καθόλου πειστικά καθώς «θυμίζουν μακαρόνια».

Πηγή: Popaganda.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ