Σχολή Xαρακτικής Χαμπή: Πολιτισμός σε αναμονή

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΙΧΑΗΛΟΥ Δημοσιεύθηκε 31.7.2018

Σε εξέλιξη είναι τις τελευταίες ώρες/μέρες εκστρατεία συλλογής υπογραφών- μέσω διαδικτύου-  με τις οποίες «απαιτείται από το Κράτος να ανοίξει το πέρασμα προς την Είσοδο της Σχολής Χαρακτικής Χαμπή, εις μνήμην Α. Τάσσου και να εφαρμοστεί πλήρως η έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».


Υπενθυμίζεται ό τι το ΔΣ της εταιρίας «Σχολή-Μουσείων Χαρακτικής Χαμπή» ανακοίνωσε πριν δύο εβδομάδες το ξαφνικό κλείσιμο της σχολής , μετά την ενέργεια του κοινοτάρχη στα Πλατανίστεια της Λεμεσού όπου εδρεύει η σχολή, να κλείσει την πρόσβαση. Μιλώντας στον «Π» ο διευθυντής των Πολιτιστικών Υπηρεσιών Υπουργείου Παιδείας Παύλος Παρασκευά, ανέφερε ότι από πλευράς υπουργείου έχουν ήδη γίνει πολλές ενέργειες επί του θέματος, ωστόσο το θέμα παραμένει ακόμη ανοικτό. Για το λόγο αυτό, όπως ο ίδιος μας ενημέρωσε, λύση στο ζήτημα ενδεχομένως να δώσει η αρμόδια αρχή που ασχολείται με θέματα τουρκοκυπριακών περιουσιών, δηλαδή ο κηδεμόνας- καθώς η περιοχή αυτή αποτελεί τουρκοκυπριακή περιουσία. Ο κηδεμόνας- και υπουργός εσωτερικών- αναμένεται να εξετάσει επί τόπου το θέμα σε προγραμματισμένη –για σήμερα το πιθανότερο- συνάντηση στην οποία θα είναι παρόντες όλοι οι εμπλεκόμενοι.
Συνεχίζουμε να στηρίζουμε και να επιχορηγούμε τις δράσεις της σχολής

Το Υπουργείο στηρίζει

«Ελπίζω ότι θα βρεθεί μία λύση ή οποία θα κρατήσει τη σχολή σε λειτουργία για να συνεχίσει το έργο που κάνει τόσα χρόνια» συμπλήρωσε ο κος Παρασκευά, υπογραμμίζοντας ότι «το υπουργείο θεωρεί τη σχολή και βραχίονα της δικής του πολιτικής». Θέλοντας να επισημάνει εντούτοις ότι το υπουργείο και η σχολή βρίσκονται στην ίδια οδό, αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση τόσο για τη λειτουργία του μουσείου, όσο και για την πραγματοποίηση διαφόρων δραστηριοτήτων της σχολής σε όλη την Κύπρο εκ μέρους του Υπουργείου. Όπως ο ίδιος δήλωσε: «όλα αυτά τα χρόνια συνεχίζουμε να στηρίζουμε και να επιχορηγούμε τις δράσεις αυτές γιατί συμβάλουν ουσιαστικά στην ανάδειξη του πολιτισμού. Αισιοδοξώ ότι θα μπορέσει να βρεθεί  μία διευθέτηση  για τη σχολή, αυτό όμως θα το εξετάσουν οι αρμόδιοι». Με αυτά τα δεδομένα αναμένεται η παρέμβαση του κηδεμόνα που έχει την ευθύνη για τις τουρκοκυπριακές περιουσίες, προκειμένου να εξεταστεί το ζήτημα. Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης της σχολής και χαράκτης Χαμπής Τσαγγάρης, ξεκαθάρισε τις προηγούμενες μέρες, μιλώντας στον «Π», ότι η σχολή δεν θα ανοίξει , εάν δεν ανοίξει η είσοδος, καθώς διαφορετικά δεν μπορεί να λειτουργήσει κανονικά.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ