Η πρώτη κυπριακή σειρά κινουμένων σχεδίων

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 11.9.2018

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστότοπου  inbuisιnessnews.reporter.com.cy , οι Pixel Giants, ένα boutique animation studio με έδρα την Κύπρο, σκοπεύουν να αναπτύξουν την πρώτη παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων το οποίο δημιουργήθηκε από τη Μαρία Παύλου και τον Νεόφυτο Νεοφύτου το 2016.


Η ομάδα της Pixel Giants αποτελείται από ταλαντούχους καλλιτέχνες με εξειδίκευση στο 2D και 3D animation από χώρες, όπως η Αγγλία και η Ιρλανδία, με πάθος στην αφήγηση και το animation χαρακτήρων, έχοντας στο ενεργητικό τους διάφορες τηλεοπτικές διαφημίσεις, εκστρατείες κοινωνικής ευθύνης, διαφημιστικά κινούμενα βίντεο και γραφικά για μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ομάδα μεγάλωσε το 2017 με τον βραβευμένοο με BAFTA παραγωγό από το Λονδίνο, Απόστολο Κοντεάτη.

Εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση από το διακεκριμένο ταμείο ανάπτυξης Creative Europe/MEDIA, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Μαρία Παύλου και οι Pixel Giants δημιούργησαν πρόσφατα μια τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων για τη διεθνή αγορά, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

cache_1920x1080_Analog_medium_193761_114524_892018


Στο Cartoon Forum με προσδοκίες

Το “Magic Molly” αναμένεται να είναι μία τηλεοπτική σειρά που θα απευθύνεται σε παιδιά της ανώτερης προσχολικής ηλικίας, δηλαδή παιδιά 4-6 ετών, με 52 επεισόδια διάρκειας 11 λεπτών, ενώ, σε περίπτωση που χρειαστεί, υπάρχει η δυνατότητα τα επεισόδια να γίνουν πεντάλεπτα.

Κομβική θεωρείται η παρουσίαση και συμμετοχή της σειράς στο Cartoon Forum 2018, μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις συμπαραγωγής animation στον κόσμο. Στο Cartoon Forum, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 10 μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου στην Τουλούζη της Γαλλίας, το “Magic Molly” θα παρουσιαστεί ανάμεσα σε 82 νέες τηλεοπτικές σειρές και περίπου χίλιους συμμετέχοντες (επενδυτές, τηλεοπτικοί σταθμοί, digital streaming, παραγωγοί κινουμένων σχεδίων, distributors). Έτσι η “Magic Molly” θα έχει μία καλή ευκαιρία να χρηματοδοτηθεί, προκειμένου η πρώτη της σεζόν να γίνει πραγματικότητα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από το 1990, 734 σειρές άντλησαν χρηματοδότηση με συνολικό προϋπολογισμό €2,5 δισ. από το Cartoon Forum, ένα από τα μεγαλύτερα success stories του οποίου είναι η δημοφιλής σειρά “Peppa Pig” (Πέππα το γουρουνάκι).

Στο Λονδίνο το teaser trailer

Οι Pixel Giants έχουν προσελκύσει μια ομάδα διεθνών καλλιτεχνών για να ολοκληρώσουν την ανάπτυξη του έργου, ενώ η παραγωγή του teaser trailer, διάρκειας 45 δευτερολέπτων, πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο από το Blue-Zoo Animation Studio, ένα από τα κορυφαία στούντιο animation του Ηνωμένου Βασιλείου, βραβευμένο ουκ ολίγες φορές με BAFTA Award.

Η σειρά “Magic Molly” θα εμφανίζεται σε μία ευρεία πλατφόρμα media, όπως βιβλία, εφαρμογές, παιχνίδια, επαυξημένη πραγματικότητα και εικονική πραγματικότητα.

Στόχος των δημιουργών της σειράς είναι η ενεργοποίηση της βιομηχανίας animation στην Κύπρο, για την οποία διαβλέπουν προοπτικές.

Η ιστορία

Η τηλεοπτική σειρά αφορά τη Molly, μία ευφυή μαθητευόμενη μάγισσα και τον καλύτερό της φίλο, Vigor, ένα χαλαρό δράκο. Ζουν με τον παππού μάγο που την καθοδηγεί να γίνει μια ικανή μάγισσα και κηδεμόνας του δάσους. Οι περιπέτειες της Molly και του Vigor οδηγούνται συχνά από το ζωηρό της πνεύμα και από την ταχεία χρήση των νέων ξορκιών. Το μαγικό χάος και η κωμωδία βρίσκονται στην καρδιά κάθε ιστορίας. Κάθε επεισόδιο ολοκληρώνεται με θετικά μηνύματα για το προσχολικό ακροατήριο, καθώς οι ήρωες ξεπερνούν τα καθημερινά ζητήματα με ένα διασκεδαστικό και μαγικό τρόπο.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ