Η θέση του ΘΟΚ για την απόφαση της ΕΠΑ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 22.10.2019

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ανακοινώνει πως διαφωνεί κάθετα με την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κατόπιν καταγγελίας τον Απρίλιο του 2016 από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Θεάτρου Ένα, κ. Ανδρέα Χριστοδουλίδη, όπως και με την επιβολή προστίμου €342.221.35.


Διαβάστε επίσης: Τέλος οι χορηγίες από τον ΘΟΚ, σύμφωνα με απόφαση της ΕΠΑ

Ο ΘΟΚ ασκεί τις αρμοδιότητές του σύμφωνα με το νόμο που τον διέπει και την εντολή του τόσο σε σχέση με την παραγωγή και παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων όσο και για την ανάπτυξη του θεάτρου στην Κύπρο, μέσω της στήριξης και επιχορήγησης του ελεύθερου θεάτρου. Η παροχή θεατρικών επιχορηγήσεων από τον ΘΟΚ και σε άλλους θεατρικούς φορείς, που άρχισε από τη δεκαετία του ογδόντα, είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί ο αριθμός των θεατρικών φορέων και των παραγωγών που προσφέρονται στο κοινό. Το επιβληθέν πρόστιμο, που θα καταλήξει στα ταμεία της ΕΠΑ, και η ίδια η απόφαση, απειλούν να πλήξουν το Κυπριακό θέατρο αλλά και τον πολιτισμό γενικά, με τρόπο ανυπολόγιστο.

Ο ΘΟΚ, διαβεβαιώνει τους θεατρικούς φορείς και τους ανθρώπους του Θεάτρου αλλά και το θεατρόφιλο κοινό πως θα λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα, νομικά και άλλα μέτρα, με πρώτο βήμα την καταχώρηση προσφυγής της εν λόγω απόφασης ενώπιον του Διοικητικού Δικαστηρίου, προκειμένου να μην επηρεαστεί η ομαλή λειτουργία των θεάτρων στην Κύπρο.

 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ