Μπιενάλε Λάρνακας: τελετή βράβευσης

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 11.12.2018

Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 σην Δημοτική πινακοθήκη Λάρνακας παρουσία του Δημάρχου Λάρνακας Αντρέα Βύρα έλαβε χώρα η εκδήλωση της απονομής βραβείων της 1ης Μπιενάλε Κύπρου. Σε μια τελετή η οργανωτική ομάδα της μπιενάλε Λάρνακας παρουσίασε τα βραβεία στους επιλεγμένους από την κριτική επιτροπή καλλιτέχνες.


Το μεγάλο βραβείο απονεμήθηκε στον Αλέξανδρο Γιωρκάτζη - Κύπρο, για το έργο του ''Reflections''.

Βραβεύθηκαν επίσης με το βραβείο εξαιρετικής ποιότητας οι καλλιτέχνες- Ελύσια Αθάνατος- Κύπρος, Guillermo Basagoiti - Ισπανία, Siru Wen - Κίνα και Σέργης Χατζηαδάμος - Κύπρος.

Η τελική λίστα επιλογής της κριτικής επιτροπής συμπεριλάμβανε και τους καλλιτέχνες.Andreas Tomblin - Ηνωμένο βασίλειο, Gabriella Stellino - Γερμανία, Re-Neighbors- Ελλάδα, Τουρκία, Sandford & Gosti - Ιταλία, Χριστίνα Σιακόλα - Κύπρος, Stan Vreede - Ολλανδία, Μαρίνα Έλληνα Κύπρος, Χριστίνα Παπακυριακού & Constantina Peter - Κύπρος και ΦΧΨ Heritage Design - Κύπρος

Σε συνεργασία με την Μπιενάλε Λάρνακας ο Διεθνής οργανισμός WAVA World Association of Visual Arts βράβευσε τους καλλιτέχνες Mice Jankulovski - ΠΓΔΜ ''Artist of the World'' και Andreas Tomblin - Ηνωμένο Βασίλειο, ''Artist of the Mediterranean".

Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας (19:00) θα γίνει ο απολογισμός της μπιενάλε από την οργανωτική ομάδα και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ