Δημήτρης Λογοθέτης: Και ταινία και επένδυση 125 εκατ. δολαρίων

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 9.1.2020

Επιμένει… κυπριακά ο Δημήτρης Λογοθέτης, σκηνοθέτης της πολυσυζητημένης Jiu Jitsu, της πρώτης ταινίας που γυρίστηκε στην Κύπρο στο πλαίσιο του σχεδίου κινήτρων για την προώθηση της οπτικοακουστικής βιομηχανίας.


Ο ελληνικής καταγωγής Αμερικανός σκηνοθέτης, γνωστός για το ριμέικ της ταινίας Kickboxer (Kickboxer: Vengeance, 2016), επιστρέφει στην Κύπρο την άνοιξη για τα γυρίσματα της δεύτερης ταινίας του στη χώρα μας, με τίτλο Man of War. Επιπλέον, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση, ο Λογοθέτης έχει εξασφαλίσει κεφάλαιο ύψους πέραν των 250 εκατ. δολαρίων, εκ των οποίων επιδιώκει να επενδύσει τα 125 εκατ. δολάρια (περί τα 112 εκατ. ευρώ) για την παραγωγή ταινιών στην Κύπρο.

«Υψηλή» επένδυση

Ο σκηνοθέτης βρέθηκε στη χώρα μας πριν από μερικές εβδομάδες για την προβολή της ταινίας Jiu Jitsu ενώπιον της Επιτροπής Αξιολόγησης Σχεδίου Οπτικοακουστικής Βιομηχανίας (ΕΑΣΟ), με σκοπό την τελική χορήγηση του ποσού κάλυψης δαπανών της ταινίας, όπως προνοεί το σχέδιο.
Κατά την παρουσία του εδώ ο κ. Λογοθέτης πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus). Στις συναντήσεις ο κ. Λογοθέτης συζήτησε για το νέο κεφάλαιο που έχει εξασφαλίσει και τις παραμέτρους που θα μπορούσαν να συντελέσουν στη μεταφορά μιας μεγάλης κινηματογραφικής παραγωγής στην Κύπρο.

jiu jitsu1

H ομάδα της ταινίας Jiu Jitsu. Διακρίνεται στη μέση με μπλε σακάκι ο Dimitri Logothetis, δεύτερος από δεξιά ο Νίκολας Κέιτζ και δεύτερος από αριστερά ο Αλέν Μούσι.


Μεγάλο ενδιαφέρον

Στο μεταξύ, μετά την ολοκλήρωση της ταινίας Jiu Jitsu, η παγκόσμια πρεμιέρα της οποίας αναμένεται την άνοιξη, στο στάδιο του post production βρίσκεται η ταινία S.O.S: Survive or Sacrifice, με τον Γουίλιαμ Μπάλντουιν, τα γυρίσματα της οποίας πραγματοποιήθηκαν στην Κύπρο τον περασμένο Ιούνιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», το ενδιαφέρον για την παραγωγή ταινιών στην Κύπρο είναι ιδιαίτερα αυξημένο, ενώ, πέραν των κινήσεων του Invest Cyprus για την προσέλκυση επενδυτών, Κύπριοι επαγγελματίες του χώρου έχουν επαφές με παραγωγούς στο εξωτερικό ώστε να συνεργαστούν για την παραγωγή ταινιών εδώ, μέσω του εν λόγω σχεδίου.



Γυρίσματα την άνοιξη. Έρχεται ο Άρνι;

Η ταινία Man of War πήρε ήδη το πράσινο φως για την παραγωγή της στην Κύπρο και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο του pre-production, δηλαδή της προετοιμασίας παραγωγής. Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν στο τέλος της άνοιξης, ωστόσο δεν έχουν δοθεί επίσημα στη δημοσιότητα τα ονόματα των πρωταγωνιστών. Πηγές αναφέρουν ότι στην ταινία θα πρωταγωνιστεί ο διάσημος ηθοποιός Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, ωστόσο η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε.

Το σενάριο της ταινίας υπογράφει ο Γκάρι Σκοτ Τόμσον, γνωστός για τη δουλειά του στις ταινίες The Fast and the Furious και 2 Fast 2 Furious, Hollow Man, Split Second, 88 Minutes και άλλες.
Τόσο την ταινία Man of War όσο και τη Jiu Jitsu ανέλαβε η εταιρεία διανομής Highland Film Group που έχει στο πορτφόλιό της ταινίες όπως η Escape Plan με τους Σιλβέστερ Σταλόνε και Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, η Axis Sally με τον Αλ Πατσίνο, η Machine Gun Preacher με τον Τζέραρντ Μπάτλερ και άλλες.

Παραγωγοί του Man of War είναι ο Δημήτρης Λογοθέτης και ο Τοντ Γκάρνερ, πρώην πρόεδρος της Disney και παραγωγός του νέου Mortal Kombat, καθώς και ταινιών όπως το xXx με τον Βιν Ντίζελ, το Knight and Day με τον Τομ Κρουζ και το Paul Blart: Mall Cop με τον Κέβιν Τζέιμς. Συμπαραγωγός της ταινίας είναι ο Κύπριος Κρις Οικονομίδης.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ