Η ταινία Smuggling Hendrix στους γαλλικούς κινηματογράφους

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 14.2.2020

Η κυπριακή ταινία «Smuggling Hendrix» θα προβάλλεται στους γαλλικούς κινηματογράφους από τις 4 Μαρτίου.


Η ταινία, που είχε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ Tribeca της Νέας Υόρκης τον Απρίλιο 2018 όπου απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας, διανύει μια εντυπωσιακή πορεία στον διεθνή χώρο, τόσο σε φεστιβαλικές διοργανώσεις αλλά και στις αίθουσες.

  • Διαβάστε ακόμη: Smuggling Hendrix, All is by my side 


Σε σκηνοθεσία Μάριου Πιπερίδη, η ταινία Smuggling Hendrix φανερώνει τον σουρεαλισμό της καθημερινότητας δίπλα στην Πράσινη Γραμμή μέσα από την ιστορία του Γιάννη [Αδάμ Μπουσδούκος], ενός Ελληνοκύπριου μουσικού που βαριέται τη ζωή στο νησί με την οικονομική κρίση και το συνεχιζόμενο Κυπριακό. Παράλληλα, η μακροχρόνια σχέση του με την Κίκα [Βίκυ Παπαδοπούλου] τελειώνει όταν αυτή τον εγκαταλείπει και οι δανειστές του τον πιέζουν για να ξοφλήσει τα δάνειά του.

Η γαλλική εταιρεία διανομής Les Valseurs παρουσίασε την δική της αφίσα για την ταινία.
Το σχέδιό του είναι να φύγει μια για πάντα από την Κύπρο με τον αγαπημένο του σκύλο Τζίμι. Ωστόσο ο Τζίμι έχει άλλα σχέδια γι’ αυτόν: τρεις μέρες πριν την αναχώρησή τους, ο Τζίμι περνά στην άλλη πλευρά της διαχωριστικής γραμμής. Ο Γιάννης περνά το οδόφραγμα, παίρνει τον Τζίμι αλλά βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν ευρωπαϊκό νόμο που απαγορεύει τη διέλευση ζώων στη μια και στην άλλη πλευρά της Πράσινης Γραμμής. Παγιδευμένος στην τουρκοκυπριακή πλευρά, ψάχνει τρόπους να φέρει το σκύλο του στις ελεύθερες περιοχές ενώ ο χρόνος για το ταξίδι μετρά αντίστροφα. Τότε γνωρίζει τον Χασάν, ένα Τούρκο έποικο. Αντιλαμβάνονται ότι έχουν περισσότερα κοινά απ’ όσο θα πίστευε κανείς και ο Γιάννης πείθει τον Χασάν να τον βοηθήσει να μεταφέρουν -παράνομα- τον Τζίμι στην ελληνοκυπριακή πλευρά.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ