ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ | Μέρα 1η

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 16.3.2020

Γράφει ο Αντρέας Κυριάκου | Σκηνοθέτης κινηματογράφου, θεάτρου


Αναφορά καραντίνας Ν. 001β/83

Περιοχή: Λευκωσία

Ημέρα: Κυριακή, 15η Μαρτίου 2020

Οικογένεια: Κυριάκου

Μέλη: 5

Ν (Μητέρα – 3?), Α (Πατέρας – 36), Κ (Υιός – 8), Μ (Θυγατέρα – 7), Ν (Κατοικίδιο – 13)

Μέρες σε απομόνωση: 3

Κατάσταση Υγείας: Κορονωϊός Αρνητικός

Κατάσταση Ψυχολογίας: Επαρκής (προς το παρόν)

Ώρα 0715

Τα προ-εφηβικά εξαρτώμενα μέλη της οικογένειας, Κ & Ν, ξύπνησαν και χωρίς την βοήθεια των γονέων τους ετοίμασαν «υγιεινό» πρόγευμα (νουτέλα, μπισκότα και παγωτό). Κάνουν βάση το σαλόνι όπως συνήθως και αποφεύγουν τον ενδεδειγμένο παιχνιδότοπο.

Ώρα 0800

Ο Ν (ηλικιωμένος κύων της ράτσας Jack Russel) σηκώνει με το ζόρι τον Α για την πρωινή του ανάγκη. Ο πατέρας αγνοεί την κατάσταση στο σαλόνι αλλά ρωτά με αυστηρό ύφος αν οι απόγονοι του έπλυναν τα χέρια τους με αλκοολούχο αντισηπτικό περιπτέρου και μουρμουρά στον εαυτό του για την υπερτιμημένη του αξία.

Ώρα 0930

H N ετοιμάζει πρόγευμα (αγγλικού τύπου) αφού έχει ήδη ανοίξει όλα τα παράθυρα για να αεριστεί το διαμέρισμα. Ο Α προειδοποιεί ειρωνικά ότι υπάρχει κίνδυνος πνευμονίας, ακολουθεί επίπληξη από την Ν γιατί άφησε τα «μωρά» να φαν παγωτό από το πρωί! Ν – Α, 1 – 0.

Ώρα 1100

Τα παιδιά απομακρύνονται από τα ηλεκτρονικά τους (με δυσκολία) και η Μητέρα τούς αναθέτει καλλιτεχνική ενασχόληση. Ζωγραφίζουν τις εμπειρίες τους από την καραντίνα. Το αποτέλεσμα: Τζάκσον Πόλοκ συναντά Γιαπωνέζικο Μάνγκα...

Ώρα 1230

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τα υγρά μαντιλάκια είναι σε χαμηλό απόθεμα στο σπίτι και ο Πατέρας αποφασίζει να κάνει καταδρομική σε γνωστή αποθήκη ειδών ότι να 'ναι (μεταμφιεσμένη σαν κατάστημα παιχνιδιών). Πριν αναχωρήσει, παίρνει τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας: μάσκα προσώπου, γάντια, σοκολάτα γάλακτος.

Ώρα 1330

Στην επιστροφή του στο σπίτι από τους δρόμους της έρημης πρωτεύουσας, η Ν αναγκάζει τον Α να κάνει μπάνιο με ντετόλ.

Ώρα 1500

Διαφωνία της Μ με τον μεγάλο της αδελφό για τη χρήση της ταμπλέτας. Αφού λύνεται μονομερώς με την παρέμβαση της Μητέρας, μια δεύτερη λογομαχία επισκιάζει την προηγούμενη με θέμα ποιος θα διαλέξει τι θα δουν στο Netflix. Ο Πατέρας χάνει την υπομονή του και αναγκάζει όλη την οικογένεια να παρακολουθήσουν το Mad Max: Fury Road, μήπως και μάθουν πώς να επιβιώσουν στην Κύπρο του 2021 αν συνεχιστεί η κατάσταση. Η κόρη της οικογένειας εμπνέεται από την ερμηνεία της Charlize Theron και προσπαθεί να αντικαταστήσει το αριστερό της χέρι με ένα ρομποτικό. Οι γονείς παρεμβαίνουν την τελευταία στιγμή.

Ακολουθεί 2η επίπληξη από την Ν γιατί ο Πατέρας άφησε τα “μωρά” να δουν έτσι πράματα! Ν – Α, 2 – 0.

Ώρα 1700

Ανάγνωση παραμυθιού από την Νιόβη Χαραλάμπους ζωντανά στο Facebook. Μια μικρή στιγμή ηρεμίας στο σπίτι πριν...

Ώρα 1800

Οι Γονείς ανακοινώνουν στην Μ και τον Κ ότι τα μαθήματα τους στο δημοτικό θα συνεχιστούν κανονικά από εβδομάδας με τη βοήθεια του εθνικού καναλιού. Τα παιδιά βλέπουν τους μεγάλους αρχικά με δυσπιστία και αφού έχουν καταλάβει ότι δεν πρόκειται για ανέκδοτο ξεσπούν σε λυγμούς, φωνάζοντας ότι οι “διακοπές” τους καταστράφηκαν!

Ώρα 1930

Τουρνουά επιτραπέζιων παιχνιδιών με νικητές τα μικρά της οικογένειας. Αδύνατος κρίκος, ο Πατέρας.

Ώρα 2100

Η ομαλότητα στο σπίτι επανέρχεται μετά από προβολή της ταινίας Μαίρη Πόππινς. Η απορία της βραδιάς είναι αν μπορούν οι γονείς να προσλάβουν μια μαγική νταντά για να έχει παραπάνω πλάκα η καραντίνα και αν η Νιόβη Χαραλάμπους είναι διαθέσιμη.

Ώρα 2230

Ο Α βάζει τα μικρά για ύπνο και η Μητέρα επιτέλους έχει τον έλεγχο του Netflix με τις ευλογίες του Συζύγου! Ν – Α, 3 – 0.

Αποτέλεσμα: Η σημερινή κατάσταση απομόνωσης έχει φέρει την οικογένεια Κυριάκου πιο κοντά έστω και προσωρινά. Με τους δικούς μου υπολογισμούς τους δίνω ακόμα 2 ήμερες πριν την επικράτηση του απόλυτου χάους...

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ