Ντέιβιντ Χόκνεϊ: «Δεν μπορούν να ακυρώσουν την άνοιξη»

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 24.3.2020

Ένα έργο που δημιούργησε σε iPad ενώ βρίσκεται σε πλήρη απομόνωση στη Νορμανδία ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram στις 19 Μαρτίου ο Ντέιβιντ Χόκνεϊ, ένας από τους σπουδαιότερους ζώντες καλλιτέχνες του κόσμου.


Το έργο, που απεικονίζει μια συστάδα από κίτρινους νάρκισσους μέσα σ’ ένα πράσινο λιβάδι, με φόντο ένα απομακρυσμένο γκρίζο τοπίο, συνοδεύεται από ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας: «Do remember they can’t cancel the spring» (Να θυμάστε πως δεν μπορούν να ακυρώσουν την άνοιξη), έγραψε ο 82χρονος Βρετανός ζωγράφος, ένα από τα πιο εμβληματικά ονόματα της Pop Art της δεκαετίας του ’60.




Ο Χόκνεϊ περνά τον καιρό της απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω του κορωνοϊού στο σπίτι του στη Νορμανδία όπου εγκαταστάθηκε το 2018, φεύγοντας από το Λος Άντζελες. «Απλά μου αρέσει να δουλεύω και να ζωγραφίζω και να μπορώ να καπνίζω και να τρώω σε ένα εστιατόριο, ταυτόχρονα. Ευχαριστώ τον Θεό για τη Νορμανδία. Οι Γάλλοι ξέρουν να ζουν. Ξέρουν από απολαύσεις» είχε πει για την απόφασή του να μετακομίσει.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ