Στα παιδιά αφιερωμένη η επόμενη διαδικτυακή συναυλία μελών της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 2.4.2020

Στα παιδιά, που εκτός από το σχολείο και τους συμμαθητές τους στερούνται και το παιγνίδι με τους φίλους τους ή τη βόλτα με το ποδήλατο, είναι αφιερωμένη η επόμενη διαδικτυακή συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, το Σάββατο 4 Απριλίου 2020 και ώρα 19.00 ακριβώς.


Σύμφωνα με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ορχήστρας, υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Μαέστρου της, Γιένς Γκέοργκ Μπάχμαν, οι μουσικοί της, Νίκος Πίττας (βιολί) και Νίκος Ιωάννου (κοντραμπάσο) ερμηνεύουν τρεις πρωτότυπες μουσικές ιστορίες μαζί και με τον Πέτρο Γιωρκάτζη στον ρόλο του αφηγητή στην ελληνική γλώσσα, ειδικά για τους μικρούς της φίλους.

Η συναυλία θα περιλαμβάνει και προβολή εικόνων.

«Ένας γίγαντας περπατά στο άγριο, σκοτεινό δάσος, κάθεται κάτω από ένα δέντρο και βλέπει ένα όνειρο... Τι να ονειρεύεται άραγε; Ενώ οι υπόλοιποι νεαροί ταύροι επιδεικνύουν τη δύναμη και την τόλμη τους, o ταύρος Φερδινάνδος κάθεται ήσυχος στον ίσκιο μιας οξιάς και μυρίζει τα λουλούδια», είναι μία από τις εικόνες που θα αποδώσουν οι συμμετέχοντες στη συναυλία.

Η 2η αφορά «ένα λαγό και μια χελώνα που συμφωνούν να παραβγούν στο τρέξιμο».

Η αφήγηση του γνωστού μύθου του Αισώπου είναι μουσικά επενδυμένη από τον Άλκη Μπαλτά με μελωδίες από γνωστά κλασικά έργα των Rachmaninov, Paganini, Schubert, Saint-Saens, Mozart και άλλων συνθετών.

(ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΓΒΑ)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ