ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ|Μέρα 47η

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 1.5.2020

Γράφει ο Άντρος Ευσταθίου /Φωτογράφος, ιδιοκτήτης της Isnotgallery contemporary


Σκέψεις

1.Πόσο εθελοτυφλούμε σχετικά με το τυχαίο,ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μεγάλα γεγονότα;Γιατί όλοι μας,από τον πιο απλό άνθρωπο μέχρι τον επιστήμονα,ή τις σημαντικές προσωπικότητες έχουμε την τάση να βλέπουμε το δέντρο και όχι το δάσος;Γιατί επικεντρωνόμαστε στις λεπτομέρειες αντί στα μεγάλα σημαντικά γεγονότα,και αυτό παρά τις εμφανείς αποδείξεις που υπάρχουν για τις πελώριες επιπτώσεις που αυτά έχουν;Κί αφού συνεχίζουμε να διαβάζουμε εφημερίδες,αφού συνεχίζουμε να διαβάζουμε βιβλία,αφού συνεχίζουμε να ενημερωνόμαστε από το διαδίκτυο γιατί καταλήγουμε να περιορίζουμε τις γνώσεις μας για τον κόσμο;

2. Ο Bacon στο On Truth λέει «Καμία απόλαυση δεν συγκρίνεται με το να στέκεσαι στο ύψωμα της αλήθειας (ένα λόφο που ποτέ δεν κατακτάται και όπου ο αέρας είναι πάντα καθαρός και ήρεμος) και να βλέπεις τα λάθη και τις περιπλανήσεις, και τις ομίχλεις, και τις καταιγίδες στην κοιλάδα κάτω από εσένα.

3. Είμαι στον καναπέ στο σπίτι,νοερά για μια φορά ακόμα είμαι στην γενέθλια μου πόλη,την πιο όμορφη της Κύπρου,την Πάφο.Μου συμβαίνει πάντα όταν βρίσκομαι σε έντονες καταστάσεις, που με χάνεις που με βρίσκεις, περπατάω μες στην πόλη, ξέρω την κάθε γωνιά, ξέρω το κάθε της καντούνι, την κάθε της γειτονιά, ρέσσω πόξω που το σχολείο μου, βλέπω γνωστούς που έσιει χρόνια να τους δώ, ρέσσω που τόπους που τους ξέρω καλά αλλά έσιει χρόνια να περάσω που τ αλήθκια, θωρώ τζιαινούρκους τόπους που εν τους εξαναήδα, ρέσσω πόξω που το παλιό μου το  μαγαζί, το Πέτρινο που επαίζαμε ροκκιές τζιαί ρεμπέτικα τες Κυριακές τις νύκτες, φεύκω, άρκησα, πάω στην μάνα μου, φωνάζω της ότι ήρτα αλλά εν ακούω φωνή, πάλε πρέπει να επήε να πιεί καφέ στις φίλες της, μπαίνω έσω τζιαι απλώνω στον καναπέ να πνάσω, ακούω την να έρκεται ύστερα που ώρας με τζιήν την μακρόσυρτη της την λαλιά να με αρωτά αν θέλω να μου κάμει καφέ.Φεύκω λαλώ της ρε μάνα πάω στη θάλασσα, τραβώ κατά τον Άη Γιώρκη, αφταίνω τζιερί τζιαι ύστερα απλώνω πας τους βράχους στες θαλασσινές σπηλιές με πιάτο την πιο όμορφη θάλασσα του κόσμου ούλλου.

4. Η κόρη μου έμαθε να σπάζει τζιαί να κτυπά τα αφκά της ομελέτας- εν 6 χρονών.

5.Αν δεν σπάσεις αφκά,ομελέτα δεν κάνεις.

6. Παρακαλώ τον γιό μου,να μου κάμει κανένα τρελό βιντεούδι για την γκαλερί αλλά πάντα εν αγχωμένος με τα μαθήματα του τζιαι αποφασίζω να τον αφήκω ήσυχο-όποτε ρέξω πόξω που την ερμητικά κλειστή του πόρτα ακούω κάτι fuck, fuck off bitch, αρωτώ των πόξω που την πόρτα να που ακούει-λαλεί μου Cardi b, τζιαί ότι κάμνει διάλειμμα τωρά τζιαί να μεν ανησυχώ γιατί ούλλοι της ηλικίας του εν ποτούτα τα τραούθκια που ακούουν...

6. Η γυναίκα μου, χωρίς να της το ζητήσει τζιαί κανένας, αποφάσισε ότι θα γίνει η επόμενη Κύπρια master chef.Που την χάνεις που την βρίσκεις εν μες τα σουπερμάρκετ.Εμφανίζεται μέρα παρά μέρα με κάμποσες σακούλες γεμάτες πράματα που θέλει να μας τα μαιρέψει με το έτσι θέλω, είμαστεν ούλλοι σε επιφυλακή.Έσιει ένα μήνα που το σπίτι μυρίζει κρεμμύθκια, ζωμούς λαχανικών,τζιαί κρέατα μες τους φούρνους που σιγοψήνονται για ώρες ώστε να μελώσουν.Κάποτε ανοίγουμε τζιαι τον απορροφυτήρα τζιαί ουλλα τα παράθυρα για να φύει η μυρωθκιά που το φαί που έκαψε..Πέφτω την νύχτα να τζιοιμηθώ τζιαί θωρώ να πετούν μες το σπίτι κοτόπουλα, ψάρκα, λάχανα ότι μπορείς να φανταστείς.

7. Εγώ πάλε σηκώνουμαι που τες 8 το πρωί τζιαί ντύνουμαι για να πάω δουλειά. Βάλω την κολόνια μου τζιαι μπαίνω μες το αυτοκίνητο τζιαι πάω στην γκαλερί ωσάν τζιαι εν συμβαίνει τίποτε. Αρέσκει μου πολλά τούτο το πράμα κάμνει με νιώθω καλά, νιώθω ότι εν αφήνω τον ευατό μου να πέσει.Νιώθω δημιουργικός, κάθομαι με τους κάττους μου τζιαι θωρώ τα έργα που εν πας τους τοίχους. Φκάλω φωτογραφίες τα έργα τζιαι ποστάρω τα στο ίνσταγκραμ τζιαί εν απίστευτο ότι ακόμα τζιαι με έτσι τρελλή κατάσταση, ο κόσμος ανταποκρίνεται τζιαι στέλνει μου συνέχεια μηνύματα τζιαι αρωτά πόσο κάμνει τούτο, πόσον εν το άλλο, ίντα διαστάσεις εν τούτο τζιαί που τι υλικόν εν φτιαγμένο. Αρέσκει μου πολλά που υπάρχει τούτη η επικοινωνία με τον κόσμο μας, σημαίνει πολλά για μένα, νομίζω τζιαί για τους ιδίους, φαίνεται ότι οι σχέσεις που καλλιεργήσαμε τόσα χρόνια εν ήταν επιφανειακές αλλά ουσιώδεις.Στέλνει σου ο άλλος να σε ρωτήσει για το έργο που έβαλες εσύ πριν λιο,τζιαί τελικά μιλάτε για οτιδήποτε άλλο εκτός που το έργο.

8. Τα απογεύματα κατά τις 5 στέλνω μήνυμα στο 8998 τζιαί βάλω τον αριθμό 6 για να μου στείλουν πίσω μήνυμα ότι εγκρίνομαι για να πάω να βουρήσω για εύλογο χρονικό διάστημα.Πιάνω τες γειτονιές μέσα.Βουρώ πάνω, βουρώ κάτω, βουρώ ως την άλλη γειτονιά, άμα φτάσω ως την άλλη γειτονιά, μπορεί τζιαι να βουρήσω ως την παρακάτω γειτονιά, μπορεί να φκώ τζιαί σε τόπους που εν ηξέρω.Αρέσκει μου πολλά.Κουβαλώ τζιαι το κινητό μου τζιαι κάθε λίο σταματώ τζιαι φωτογραφίζω.Εν σπαστικό κάθε λίο να σταματώ τζιαι να χάνω τον ρυθμό μου, αλλά αν δεν το κάμω, έχω το μες τον νού μου συνέχεια ύστερα, τζιαί νιώθω ενοχές που εν εσταμάτησα.Τούτες τις φωτογραφίες που θωρείτε έφκαλα τες τούτες ούλλες τις μέρες που είμαι σπίτι τζιαί πολλές που τούτες έφκαλα τες την ώρα που εβουρούσα.











34EF85D4-FD65-4DF9-BA82-58B6E4363F3A


















Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ