ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ|Μέρα 52η

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 6.5.2020

Της Αρετής Χουρδάκη και Max Ricat/Χορευτές


Τρόποι αντιμετώπισης της πίεσης για περφόρμανς

Όλα ξεκίνησαν με τη δήλωση ότι η καθημερινή μας καλλιτεχνική και φυσική πρακτική έπρεπε ριζικά να αλλάξει.

Ο χώρος της σκηνής και του θεάτρου δεν ήταν πλέον χρηστικός και έπρεπε να σκεφτούμε ένα νέο πλαίσιο για την έρευνά μας και να διατηρήσουμε την δημιουργικότητα μας.

Συνειδητοποιώντας ότι το μόνο ανέφικτο πράγμα ήταν να χορέψουμε για ένα κοινό, ένα κοινό φυσικά παρόν, και ότι το πράγμα που μας συνδέει περισσότερο με αυτή τη ζωντανή αίσθηση της παράστασης ήταν ο φόβος της σκηνής… η πίεση της περφόρμανς.

Πριν από την επιθυμία του καλλιτέχνη να μιλήσει και να απευθυνθεί σε ένα κοινό, αυτή η έρευνα γεννήθηκε από την επιθυμία να βρει το άμεσο συναίσθημα της παράστασης.

Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε να βάλουμε τον εαυτό μας σε καθημερινή λειτουργία παράστασης, προκαλώντας ταυτόχρονα τη δημιουργικότητά μας αλλά και την αντίληψή μας για καθημερινές εργασίες, από το βάψιμο καρέκλων κήπου ή το μαγείρεμα μέχρι το χορό στα χωράφια και τη δημιουργία χορογραφιών.

Συνδέουμε όλες αυτές τις «καθημερινές παραστάσεις» δημιουργώντας μια παράσταση καθημερινά. Οι παραστάσεις αυτές περιέχουν εργασίες αυτοσχεδιασμού, από το να είσαι καρέκλα σαν βάφεις μια καρέκλα στο να χορεύουμε σε ένα κάμπο με τη σκέψη ότι τα πόδια μας δεν είναι αυτά που μας ενώνουν με το έδαφος.

Καταγράφουμε αυτά κάθε μέρα σε ένα αρχείο διατηρώντας την ουσία κάθε παράστασης, πιστεύοντας ότι μια μέρα, νωρίτερα από ό, τι νομίζουμε, θα υπάρχει ένα κοινό από την άλλη πλευρά!



ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ|Μέρα 52η from Parathyro on Vimeo.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ