ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Eye's Walk Digital Festival

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 15.12.2020

Ανοιχτό κάλεσμα σε καλλιτέχνες ψηφιακών μέσων απευθύνει το Eye's Walk Digital Festival για ένα πρότζεκτ στα Λαζαρέτα της Σύρου και της Κέρκυρας με θέμα «Ψηφιακές Ιστορίες από τον παλιό και τον νέο κόσμο».


Το καινοτόμο φεστιβάλ που ξεκίνησε το 2014 από την Ερμούπολη και με επιτυχείς διοργανώσεις στο ενεργητικό του, επιστρέφει την εποχή της πανδημίας, αναζητώντας μέσα από την ιστορία του εγκλεισμού τού παρελθόντος και του παρόντος την λεπτή γραμμή που επιτρέπει ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες την ελπίδα για καλύτερη ζωή. Στην προκειμένη περίπτωση εξερευνά τα ίχνη της ανθρώπινης εμπειρίας σε χώρους του παρελθόντος απομονωμένους, όπως τα λοιμοκαθαρτήρια στις μεγάλες επιδημίες, που λειτούργησαν και σαν φυλακές και τόποι εκτελέσεων και άσυλα, με το τώρα, στις συνθήκες του covid 19.

To πρότζεκτ Λαζαρέτα υποστηρίζεται από το υπουργείο Πολιτισμού και θα ολοκληρωθεί σε δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος μέσα από πλατφόρμα ψηφιακού πολιτισμού με έργα Digital & Video Art, Screen Dance, Video Performances -μέγιστης διάρκειας 8 λεπτών, και έμπνευση από τα Λαζαρέτα της Σύρου και Κέρκυρας, με άξονα την σύγχρονη ιστορική συγκυρία της πανδημίας, το φεστιβάλ παροτρύνει τους ψηφιακούς καλλιτέχνες να μελετήσουν (Λαζαρέτο Κέρκυρας https://www.corfuhistory.eu και το αφιέρωμα «Λοιμοκαθαρτήριον Σύρου» στο 5ο τεύχος του περιοδικού Συριανά Γράμματα) προκειμένου να προσεγγίσουν την ιστορία. Για κάθε επιλεγμένο καλλιτέχνη θα χορηγηθεί αποζημίωση ύψους 150 ευρώ.

Στο δεύτερο μέρος μέσα από τη δημιουργία ηχητικού ντοκουμέντου από επιλεγμένες σκέψεις, λέξεις, προτάσεις και ήχους από ανθρώπους που ζουν τη σημερινή πανδημία και τον εγκλεισμό. Το ηχητικό ντοκουμέντο θα οδηγήσει στην παραγωγή soundscape-storytelling σε συνδυασμό με Video Art Installation στα δύο Λαζαρέτα. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε θέλει να συμμετάσχει και δεν απαιτείται συμμετοχή στο μέρος Α ή προηγούμενη καλλιτεχνική δραστηριότητα.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να αποστείλουν στο φεστιβάλ ένα ηχητικό σε μορφή mp4 με τη φωνή τους να απαντά στις ακόλουθες ερωτήσεις: * Τι βλέπεις; * Τι ακούς; * Τι νιώθεις;

Η υποβολή ψηφιακών έργων και ηχητικών έργων ισχύει έως 15 Ιανουαρίου 2021 στο info@eyeswalk.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ