Το «The Great Wave off Kanagawa» με 50.000 lego από τον Jumpei Mitsui

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 22.12.2020

Ο καλλιτέχνης Jumpei Mitsui δημιουργεί ξανά το «Μεγάλο Κύμα» του Katsushika Hokusai με 50.000 Lego.


Ο καλλιτέχνης Jumpei Mitsui, o oποίος εδρεύει στην Ιαπωνία είναι ένας από τους 21 LEGO Certified Professionals στον κόσμο – αυτό σημαίνει ότι η δουλειά του έχει αντικείμενο απασχόλησης την δημιουργία έργων τέχνης με τα πλαστικά δομικά στοιχεία – και είναι ο νεότερος του φημισμένου γκρουπ.

Έχει «διεκδικήσει» αυτόν τον τίτλο από την πρόσφατη γλυπτική αναπαράσταση του «The Great Wave off Kanagawa» έργο του Katsushika Hokusai. Κατά τη διάρκεια των 400 ωρών, ο Mitsui χρησιμοποίησε 50.000 μπλε και λευκό LEGO για να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό κύμα που μιμείται το διάσημο έργο.

Για να αναδημιουργήσει αυτό το εμβληματικό τρισδιάστατο έργο, ο Mitsui μελετούσε βίντεο από παφλασμούς κυμάτων και διάβασε ακαδημαϊκά άρθρα και έρευνες σχετικά με το θέμα, ώστε να το κατανοήσει καλύτερα.



culturenow.gr

Tags

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ