Παραιτείται ο διευθυντής του Μουσείου Τέχνης της Φιλαδέλφεια

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 12.8.2021

Ένα κεφάλαιο κλείνει για το Philadelphia Museum of Art καθώς σε λίγους μήνες αποχωρεί από τη θέση του ο διευθυντής του και διευθύνων σύμβουλος του ιδρύματος, Timothy Rub.


O Rub ο οποίος ήταν επικεφαλής του Μουσείου εδώ και 13 χρόνια, κατάφερε να διευρύνει την εμβέλεια του ιδρύματος καθώς και να το στρέψει σε ένα ευρύτερο και πιο διαφοροποιημένο κοινό, σε μια πόλη που φημίζεται για την σοβαρή καλλιτεχνική της σκηνή. Επίσης επόπτευσε την τετραετή ανακαίνιση του Μουσείου από τον αρχιτέκτονα Frank Gehry, ανακαίνιση που πρόσθεσε άφθονο νέο χώρο και που επίσης επαινέθηκε για την ευαισθησία που επέδειξε στο κτίριο του 1928.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Rub «Ήταν μεγάλη τιμή να εργαστώ ως διευθυντής ενός από τα καλύτερα μουσεία τέχνης αυτής της χώρας και να παίξω ρόλο στην ενίσχυση των συλλογών και των προγραμμάτων του, καθώς και στην ανανέωση του κεντρικού κτιρίου μας, ώστε να είναι έτοιμο για έναν ακόμη αιώνα λειτουργίας».

Η αποχώρηση πάντως, η οποία επίσημα θα γίνει στις 30 Ιανουαρίου 2022, έρχεται στη σκιά της περσινής του δήλωσης συγνώμης ενώπιον του προσωπικού του Μουσείου για τον κακό χειρισμό των καταγγελιών παρενόχλησης από έναν πρώην διευθυντή τμήματος του μουσείου, καταγγελίες οι οποίες πήραν δημοσιότητα μέσω των New York Times.

THE ART NEWSPAPER GREECE

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ