PAD: H πρώτη μεγάλη ακύρωση στο ημερολόγιο των fair του Λονδίνου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 27.8.2021

Αν και το Λονδίνο μοιάζει να έχει αφήσει προ πολλού πίσω του την πανδημία, με το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένων στην Ευρώπη και την πλειοψηφία των πολιτών να κυκλοφορεί έξω χωρίς μάσκα, το σκηνικό της αισιοδοξίας μπορεί να ανατραπεί ξαφνικά με τη μετάλλαξη Δέλτα να καλπάζει την τελευταία εβδομάδα.


Το PAD, το πιο καυτό εισιτήριο στον χώρο των art fairs, που λαμβάνει χώρα στην Berkeley Square, την καρδιά του Mayfair, και παρουσιάζει αντικείμενα απόλυτης ματαιοδοξίας, όπως μοναδικά design αντικείμενα και έργα τέχνης σε κλίμα νοσηρής πολυτέλειας, ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει τη διεξαγωγή του fair αυτή τη χρονιά, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν σε προχωρημένες προετοιμασίες και είχε προ πολλού ανακοινώσει τους εκθέτες.

Το Frieze, φέτος χωρίς τις μικρές αμερικανικές γκαλερί που φέρνουν παραδοσιακά έναν αέρα φρεσκάδας και δυναμισμού ανάμεσα στους εκθέτες, διατείνεται ότι τόσο το Frieze London όσο και το Frieze Masters θα διεξαχθούν κανονικά, λαμβάνοντας υπόψη όλες τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πάντως η έκθεση υπαίθριων γλυπτών στο Regents Park, γνωστή ως Frieze Sculpture Park, αν και πιο φτωχή φέτος, θα γίνει κανονικά αφού άλλωστε βρίσκεται σε ανοιχτό χώρο. Το Frieze Sculpture Park ανοίγει επίσημα στις 14 Σεπτεμβρίου.

Για κάθε ενδεχόμενο, το Frieze φἐτος τολμά μια νέα πρωτοβουλία στον αριθμό 9 της Cork Street. Θα είναι το πρώτο art fair που θα καταλάβει το φυσικό χώρο γκαλερί, η οποία με τη σειρά της θα φιλοξενεί διαδοχικά άλλες γκαλερί, σε μια προσπάθεια να τονώσει τη δημιουργική ενέργεια της πόλης και αντιλαμβανόμενο τη σημασία να βλέπει κάποιος τέχνη σε φυσικό χώρο και διάσταση.

Tέλος, τo 1-54, ένα art fair που είναι στοχευμένο σε σύγχρονη τέχνη από την Αφρική και την αφρικανική διασπορά που ιδρὐθηκε από την Touria El Glaoui ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί κανονικά. To boutique fair που γίνεται στο Λονδίνο από το 2013 (αλλά και στη Νέα Υόρκη και το Μαρακές) θα λάβει χώρα και φέτος στο Somerset Ηοuse από τις 14 έως 17 Oκτωβρίου.

Φωτογραφία: PAD London / (C) www.damnmagazine.net

THE ART NEWSPAPER GREECE

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ