NFT της ουκρανικής σημαίας από μέλος των Pussy Riot πωλείται για 6,75 εκατομμύρια δολάρια

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 3.3.2022

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει γίνει «ο πρώτος κρυπτοπόλεμος στον κόσμο», όπως τον αποκάλεσε επιδέξια η Washington Post. Και, μετά από ένα κάλεσμα της ουκρανικής κυβέρνησης στο Twitter, η χώρα έχει μέχρι στιγμής συγκεντρώσει περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές κρυπτονομίσματος, με τα NFT να συνεισφέρουν περισσότερα από 7 εκατομμύρια δολάρια σε αυτό το σύνολο.


Στις 2 Μαρτίου, ένα NFT της ουκρανικής σημαίας πουλήθηκε σε μια ομάδα δωρητών για 2.250 ETH (6,75 εκατομμύρια δολάρια). Η σημαία δημοπρατήθηκε από την Ουκρανική DAO, μια οντότητα υπό την ηγεσία κοινότητας χωρίς κεντρική αρχή, η οποία ιδρύθηκε από τη Ρωσίδα μέλος της Pussy Riot, Nadya Tolokonnikova, στις 24 Φεβρουαρίου. Τα έσοδα θα διατεθούν στο Come Back Alive, το οποίο θα διανείμει τρόφιμα, ιατρικές προμήθειες και άλλες απαραίτητες υπηρεσίες σε πολίτες και στον ουκρανικό στρατό. Οι δωρεές γίνονται ακόμη δεκτές.

Εν τω μεταξύ, ο καλλιτέχνης Olive Allen με έδρα τη Νέα Υόρκη, ο οποίος είναι ρωσικής καταγωγής, δημοπρατεί ένα κομμάτι με τίτλο НЕТ ВОЙНЕ (Όχι στον πόλεμο), μιας μπλε αρκούδας με κίτρινα χαρακτηριστικά που κρατά ψηλά ένα πλακάτ. Είναι ένας από τους 59 καλλιτέχνες που έχουν δωρίσει ένα έργο στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του περιοδικού Time και του OpenSea NFT marketplace. Με ανάρτησή του στο Instagram, ο Άλεν έγραψε: «Είμαι Ρώσος και είμαι αλληλέγγυος με τον λαό της Ουκρανίας. Μου ραγίζει η καρδιά 💔 να βλέπω τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Είμαι εναντίον αυτού του καταστροφικού πολέμου και της ρωσικής κυβέρνησης. Ο Πούτιν έχει πραγματικά χάσει το μυαλό του και οι πράξεις του δεν έχουν καμία δικαιολογία. Είμαι υπέρ της Ειρήνης και της Ελευθερίας. Σήμερα και κάθε μέρα.»

Υπάρχουν ανησυχίες, ωστόσο, ότι η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κρυπτονομίσματα για να εκτροχιάσει τις δυτικές κυρώσεις. Ωστόσο, προς το παρόν, φαίνεται ότι η Ουκρανία επωφελείται πάρα πολύ από την ευκολία με την οποία μπορεί να διακινηθεί το ψηφιακό χρήμα πέρα ​​από τα σύνορα.




Τι είναι τα NFTs; 

NFTs ή non-fungible tokens, είναι ψηφιακά «περιουσιακά στοιχεία» τα οποία μπορεί να αποτελούνται από  μία μεγάλη γκάμα από χειροπιαστά ή άυλα αντικείμενα / έργα τέχνης. Αυτές οι μη εμπορεύσιμες μάρκες, μπορεί να είναι συλλεκτικές αθλητικές κάρτες ή ένα ψηφιακό ακίνητο ή ακόμα και ψηφιακά αθλητικά παπούτσια... Η λίστα μπορεί να είναι ατελείωτη, καθώς για την δημιουργία ενός NFT αρκεί η φαντασία του δημιουργού του ή οποιοδήποτε «αντικείμενο» της επικαιρότητας.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ