Sold out τα t-shirts του Banksy για τη δίκη των «Colston Four»

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 20.12.2021

Όλοι ήθελαν από ένα «αναμνηστικό» μπλουζάκι πριν τη δίκη των «Colston Four».


Ενώ στο Μπρίστολ έχει ξεκινήσει ήδη από την περασμένη εβδομάδα η δίκη των «Τεσσάρων του Κόλστον», των νεαρών δηλαδή που κατηγορούνται για την καταστροφή του αγάλματος του Έντουαρντ Κόλστον, τα t-shirts που κυκλοφόρησε ο Banksy για να τους βοηθήσει οικονομικά έχουν γίνει ανάρπαστα.

Η Rhian Graham, ο Jake Skuse, ο Sage Willoughby και ο Milo Ponsford συνελήφθησαν τον περασμένο Ιούνιο, κατηγορούμενοι ότι συμμετείχαν ενεργά στο πλήθος που κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης διαδήλωσης στο πλαίσιο του κινήματος «Black Lives Matter», γκρέμισαν από το βάθρο του και κατόπιν έριξαν στο λιμάνι του Μπρίστολ το άγαλμα του Έντουανρτ Κόλστον.

Ο Κόλστον, έζησε τον 17ο αιώνα, ήταν έμπορος και στέλεχος της Βασιλικής Αφρικανικής Εταιρίας η οποία κατείχε το μονοπώλιο στο αγγλικό εμπόριο Αφρικανών σκλάβων. Και οι τέσσερεις κατηγορούμενοι έχουν δηλώσει αθώοι ενώ την πρώτη ημέρα της δίκης, έξω από το δικαστήριο σχηματίστηκε μια ειρηνική συγκέντρωση πολλών ατόμων για την υποστήριξη τους.

Τους τέσσερεις νεαρούς βοήθησε και ο Banksy, ο οποίος για την περίσταση κυκλοφόρησε μια σειρά από «αναμνηστικά» limited edition γκρι μπλουζάκια τα οποία απεικονίζουν το κενό βάθρο του μνημείου και το σκοινί που χρησιμοποιήθηκε για να αποκαθηλωθεί και να συρθεί το άγαλμα, ενώ αναγράφουν «Bristol». Τα t-shirts κόστιζαν 25 λίρες το ένα, ήταν διαθέσιμα σε διάφορα σημεία της πόλης και εξαφανίστηκαν εν ριπή οφθαλμού.

Φωτογραφία: banksy.co.uk

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ GR

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ