Online, τα έργα των Thom Yorke και Stanley Donwood από έκθεση στο Λονδίνο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 20.5.2022

Έκθεση 60 έργων ζωγραφικής του Thom Yorke, του frontman των Radiohead και του Stanley Donwood, ο οποίος δημιούργησε όλα τα εξώφυλλα των δίσκων του συγκροτήματος από το «The Bends» του 1995 και μετά θα παρουσιαστούν σε έκθεση στο Λονδίνο.


Τα έργα δημιουργήθηκαν από τους Yorke και Donwood μεταξύ 1999 και 2001 όταν οι δυο τους δούλευαν για τα εικαστικά των εξωφύλλων των άλμπουμ «Kid A» του 2000 και «Amnesiac» του 2001.

w19-131158unnamed


«Η έκθεση "Test Specimens" προσφέρει μια εξαιρετική, εσωτερική ματιά στα μυαλά αυτών των ευφυών δημιουργών σε μια καθοριστική στιγμή για τη βρετανική πολιτιστική ιστορία» τόνισε, σε ανακοίνωση, η επιμελήτρια της έκθεσης Siobhan Andrews Kapoor. «Για εμάς τους θεατές, είναι προνόμιο να μας επιτραπεί να μπούμε στα παρασκήνια και να εξερευνήσουμε μόνοι μας αυτόν τον φανταστικό κόσμο. Ήδη, ο Donwood επιβεβαίωσε πριν λίγες μέρες ότι ο πλήρης κατάλογος της "Test Specimens" είναι διαθέσιμος στο Διαδίκτυο.

Τον προηγούμενο μήνα, η γκαλερί Tin Man Art η οποία φιλοξενεί την έκθεση, είχε ανακοινώσει ότι «ανοίγουμε στο κοινό για πρώτη φορά τις σελίδες των άλμπουμ σχεδίων του Thom και του Stanley, μετά το τρελό ενδιαφέρον για την έκθεση έργων που σχετίζονται με το "Kid A" και το "Amnesiac" στου Christie's την περυσινή Εβδομάδα Frieze. Αυτά τα έργα έγιναν σε περίοδο πολέμου και πολιτικής αναταραχής, που με παράξενο τρόπο καθρεφτίζονται στο κλίμα ναρκοπέδιου του σήμερα κάνοντας ιδιαίτερα εύστοχη την επιλογή της χρονικής στιγμής. Το μήνυμα ισχύει: η ανθρωπότητα μπορεί να είναι χαοτική και βάναυση, αλλά η τέχνη, η συνεργασία και η επινόηση μπορούν να ρίξουν φως σε κάθε σκοτάδι».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ