Φεστιβάλ Καννών: Οι γυναίκες καταλαμβάνουν το κόκκινο χαλί

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 24.5.2022

Το κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών κατέλαβε σήμερα μια ομάδα γυναικών για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στη βία κατά των γυναικών, πριν ακριβώς από την επίσημη προβολή της ιρανικής ταινίας, «Η ιερή αράχνη». Οι γυναίκες, με ψηλά τις γροθιές τους, μετέφεραν πανό με τα ονόματα 129 γυναικών που δολοφονήθηκαν στη Γαλλία, από τον περασμένο Ιούλιο, την περίοδο του περασμένου φεστιβάλ των Καννών.

Παρόμοια διαμαρτυρία είχε γίνει και πάλι πριν από δυο μέρες στη διάρκεια της προβολής της ταινίας «Τρεις χιλιάδες χρόνια λαχτάρας» του Τζορτζ Μίλερ, όταν μια από τις διαμαρτυρόμενες γυναίκες γδύθηκε εντελώς, παρουσιάζοντας γραμμένες στο σώμα της τις λέξεις «σταματήστε να μας βιάζετε», με το χρώμα της ουκρανικής σημαίας και με κόκκινη μπογιά στο εσώρουχο της.


Πέρσι, στη διάρκεια του φεστιβάλ, γυναίκες, διάσημες προσωπικότητες του κινηματογράφου, με επικεφαλής την ελληνογαλλίδα σκηνοθέτρια Ανιές Βαρντά, είχαν καταλάβει για ένα διάστημα το κόκκινο χαλί για να διαμαρτυρηθούν για τη βία ενάντια στη γυναίκα.


(ΚΥΠΕ/ΝΦΜ/ΗΦ)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ