H Alpha Gallery εγκαινιάζει την Τρίτη 15 Μαΐου 2012 την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Απόστολου Γιαγιάννου, με τίτλο «Άνθη. Μόνο».
Αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα για την έκθεση:
«Ο διακεκριμένος Έλληνας εικαστικός αφήνει τα γνώριμα κοινωνικά θέματά του και αναλαμβάνει, με την ακρίβεια και το βλέμμα επίμονου γεωπόνου, μια έρευνα με μοναδικό αντικείμενο το άνθος. Μέσω της πλαστικής του, που αναδεικνύει στο έπακρο τη σχεδιαστική του δεινότητα και τη μαεστρία του στο χειρισμό του χρώματος, παρουσιάζει στο κοινό έργα που συνταράσσουν τις αισθήσεις. Απλώνει τεράστια άνθη στον καμβά, με έντονα χρώματα και παιχνιδιάρικες αποχρώσεις, η τοποθέτηση των οποίων σε ένα νεφελώδες φόντο ζωγραφικών μοτίβων αποδίδει ένα τελικό έργο που υπερβαίνει την απλή απεικόνιση και προβάλλει ως εικόνα φαντασίας, ως σύμβολο συναισθημάτων.

Ο καλλιτέχνης ισχυρίζεται πως ψάχνει για τη δημιουργία ενός αποτρεπτικού συμβόλου –ξόρκι- ενάντια στην κακή ψυχολογία του κοινού αυτή την εποχή. Πασχίζει να φέρει προ των οφθαλμών μας έναν καλό οιωνό για το μέλλον. Πιστεύει πως στα πέταλα ενός υακίνθου ή στο βαθυκόκκινο μιας παπαρούνας που φυτρώνει στον καμβά του, ίσως αρχίζει να γεννιέται κάποια ελπίδα ή έστω κάποια ευχή ώστε να αναζητηθεί αυτή η ελπίδα, την οποία έχουμε τόση ανάγκη τώρα!»

