Δύο αδέλφια απομονωμένα στην «ασφάλεια» του δωματίου τους, βλέπουν την παρέλαση κάτω από το σπίτι τους ως τη μόνη επαφή με τον έξω κόσμο.
Τέσσερις δεκαετίες μετά το πρώτο του ανέβασμα από το Θέατρο Τέχνης, το κείμενο «Η παρέλαση» της Λούλας Αναγνωστάκη επιστρέφει στο θεατρικό πάλκο. Αυτή τη φορά, από το Θέατρο του Νέου Κόσμου και το Θέατρο της Αλήθειας, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι. Την ευκαιρία να το παρακολουθήσουμε και στην Κύπρο θα έχουμε στις 14 Ιουνίου, οπότε η ολιγομελής ομάδα των συντελεστών φτάνει στη χώρα μας για μόλις μία παράσταση, στο Θέατρο Ριάλτο.
«Πιο επίκαιρο από ποτέ» χαρακτηρίζει το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη ο σκηνοθέτης της παράστασης. Ας σημειωθεί πως με αυτό και άλλα δύο έργα, «Η πόλη» και «Η διανυκτέρευση» (και τα τρία συνιστούν την τριλογία «Η πόλη»), έκανε την πρώτη εμφάνισή της η γνωστή συγγραφέας από τη Θεσσαλονίκη, το 1965.
Στην «Παρέλαση», η Ζωή και ο Άρης είναι οι κύριοι χαρακτήρες. Αδέλφια, ζουν απομονωμένα από τον έξω κόσμο, κλεισμένα στην «ασφάλεια» του δωματίου τους. Η μόνη τους επαφή με την πόλη και τους ανθρώπους είναι ένα παράθυρο και η ιδέα της παρέλασης που θα λάβει χώρα κάτω από το σπίτι τους, φαντάζει ως η μοναδική διέξοδος από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Από το παράθυρό τους, τα δύο αδέλφια θα παρακολουθήσουν την έναρξη, την απρόσμενη εξέλιξη και την αποτρόπαια έκβαση της παρέλασης.

