Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Buffer Fringe VI

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 11.7.2019

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Buffer Fringe VI, το οποίο θα λάβει χώρα το τριήμερο 25 – 27 Οκτωβρίου μέσα και γύρω από τη Νεκρή Ζώνη της Λευκωσίας.


Η έκτη χρονιά του μοναδικού Fringe Festival στην Κύπρο θα παρουσιάσει οκτώ παραστάσεις μέσα σε τρεις μέρες, σε δύο χώρους στη Λευκωσία: στο «1984» και στη Στέγη Χορού Λευκωσίας.

Θα υπάρχουν, επίσης, αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις στην Τάφρο των Βενετικών Τειχών, πίσω από το Σπίτι της Συνεργασίας.

Φέτος, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει οκτώ τοπικές και διεθνείς παραστάσεις. Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει έργα της Ελεάνας Αλεξάνδρου με τίτλο Re.move (Κύπρος) και του Δημήτρη Χειμωνά με την παράσταση/work-in-progress, The only way out is Through (Κύπρος).

Θα δούμε, ακόμα, την παράσταση με τίτλο Heteroclite “buffer memory”, από την Λευκή Παπαχρυσοστόμου και το Alma Alba Theatre Company (Κύπρος/Ελβετία) και την ακουστική/θεατρική περιδιάβαση ΔΙ(ΦΩΝΙΑ) | BI(PHONY).

Ο Σύριος καλλιτέχνης Khaddour Hussein θα παρουσιάσει ένα χορευτικό κομμάτι με τίτλο Self-Visit, ενώ ο Ely Daou (Ισπανία) θα πραγματοποιήσει την αφηγηματική παράσταση I...Cognitive maps-Chapter 1. Η χορευτική κολεκτίβα CLAROSCURO από το Πουέρτο Ρίκο θα παρουσιάσει την χορευτική παράσταση Oscilo ενώ ο Raffi Feghali από τον Λίβανο θα παρουσιάσει ένα θεατρικό κομμάτι με τίτλο Peer Gynt of Bourj Hammoud.

Οι προαναφερθείσες παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στον χώρο «1984» στη βόρεια Λευκωσία και στη Στέγη Χορού Λευκωσίας (πρώην Αγορά Αγίου Ανδρέα) στη νότια Λευκωσία, στις 25 (πρώτη μέρα του φεστιβάλ) και στις 27 Οκτωβρίου (τελευταία μέρα των παραστάσεων) αντίστοιχα.

buffer_fringe_poster_sm
Την αφίσα του φεστιβάλ σχεδίασε η Πόπη Πισσουρίου.

Στις 26 Οκτωβρίου, η Νεκρή Ζώνη του Λήδρα Πάλας θα μετατραπεί σε έναν χώρο διάδρασης και δημιουργίας, γύρω από την ιδέα του καθορισμού του μεταξύ χώρου. Ανάμεσα σε άλλα, το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης σχετικά με τις «Τέχνες στην Κοινότητα», μια Open Mic σκηνή, κατασκευές και διαδραστικά installations από φοιτητές, αρχιτέκτονες και ομάδες ατόμων, που θα λάβουν χώρα στη Νεκρή Ζώνη μέσα στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, στο Σπίτι της Συνεργασίας και στην περιοχή της Τάφρου.
Καλλιτέχνες που θα παρουσιάζουν τη δουλειά τους είναι: η Benna Gaean Maris (ΗΠΑ) με προβολή σύντομης ταινείας, και η διαδραστική παράσταση της Ayca Ceylan (ΤΡ) με τίτλο Ört, doldur, göm aşk ne?/Cover, fill, bury... What is love?. Η Πολωνή καλλιτέχνιδα Katarzyna Gorczyca και η ομάδα της θα πραγματοποιήσουν το κομμάτι You Are Such A Nerd With This Hula Hoop. Επιπλέον, η Moran Duvshani (Ισραήλ) θα μετρήσει το χτύπημα της καρδιάς του κοινού στο Cardiophone, μια διαδραστική «ένας-προς-ένα» παράσταση. Ο κύπριος Baris Parlan θα παρουσιάσει μια ζωντανή οπτικοακουστική παράσταση με τον τίτλο digiTale Journey, ο Thadd Correia (Καναδάς/Κύπρος) και μια ομάδα έφηβων μαθητών θα παρουσιάσει τα Buffer Shorts, η Anber Onar (Κύπρος) θα παρουσιάσει το Border Frequency, μια βίντεο κατασκευή στο Σπίτι της Συνεργασίας. Τέλος, το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει τη Nihal Soganci (Κύπρος) με την παράσταση με τίτλο The Affective Garage: A Collective Junction.

Το βράδυ της 26ης Οκτωβρίου, οι καλεσμένοι προσκαλούνται να παραμείνουν μετά τη λήξη του φεστιβάλ για το φύτεμα δέντρων.

+ Περισσότερες πληροφορίες στις σελίδες Buffer Fringe Performing Arts και Home for Cooperation στο Facebook, στην ηλεκτρονική διεύθυνση communications@home4cooperation.info και στα τηλ. +357 22 445 740 / +90 548 834 5740.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ