Μήνας Γαλλοφωνίας στο Cine Studio

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 15.2.2018


  • Κυριακή 4/3,Τετάρτη 7/3


Γιατρός στο Χωριό    Medecin de Campagne   

Thomas Lilti(Γαλλία 2016,102’)

François Cluzet, Marianne Denicourt, Christophe Odent

Διάλογοι: Γαλλικοί,Υπότιτλοι: Ελληνικοί

medecin


Όλοι οι κάτοικοι ενός απομακρυσμένου χωριού μπορούν να υπολογίζουν στον Jean-Pierre, τον γιατρό που τους ακροάζεται, τους φροντίζει και τους καθησυχάζει μέρα-νύχτα. Όμως, κάποια στιγμή αρρωσταίνει κι αυτός και καταφθάνει η Nathalie, που κάνει τα πρώτα της βήματα στο επάγγελμα και έρχεται από το νοσοκομείο για να βοηθήσει. Θα τα καταφέρει άραγε να προσαρμοστεί σ` αυτή την καινούργια ζωή και να αντικαταστήσει αυτόν που νόμιζε πως είναι αναντικατάστατος;







  • Δευτέρα 5/3 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


To Aγόρι στη Γέφυρα

Πέτρος Χαραλάμπους(Κύπρος 2016,85’)

Κωνσταντίνος Φαρμακάς,Γιώργος Δημητρίου,Κίκα Γεωργίου

Διάλογοι: Ελληνικοί, Υπότιτλοι: Γαλλικοί

toagoristigefira


Σε ένα ειδυλλιακό κυπριακό χωριό, ο δωδεκάχρονος Σωκράτης βρίσκεται αναμεμειγμένος σε μια υπόθεση  φόνου που συγκλονίζει αυτόν και την οικογένεια του.

Προσφορά του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.







  • Παρασκευή 9/3 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


MOKA

Frédéric Mermoud(Ελβετία,Γαλλία 2016,89’)

Emmanuelle Devos, Nathalie Baye, David Clavel

Διάλογοι: Γαλλικοί,Υπότιτλοι: Αγγλικοί
moka
Εφοδιασμένη με μερικά αντικείμενα και ένα όπλο, η Diane Kramer αποδρά από ένα θεραπευτήριο  στις όχθες της λίμνης Léman και φεύγει για το Evian. Δεν έχει, πάρα μια, εμμονή: να βρει τον οδηγό της Μερσεντές χρώματος μόκα που χτύπησε και εγκατέλειψε το γιο της και κλόνισε τη ζωή της. Το μονοπάτι της εκδίκησης είναι, ωστόσο, μερικές φορές πιο περίπλοκο από ό, τι φαίνεται..

Προσφορά της πρεσβείας της Ελβετίας.





  • Κυριακή 11/3,Τετάρτη 14/3


Μικρά Βήματα      Sage Femme

Martin Provost(Γαλλία 2017,117’)

Catherine Deneuve, Catherine Frot, Olivier Gourmet

Διάλογοι: Γαλλικοί,Υπότιτλοι: Ελληνικοί

ΒΗΜΑΤΑ


Η Claire είναι μια μαία. Αφιερωμένη, χαρισματική και ειλικρινής, εργάζεται σε ένα μικρό κέντρο μητρότητας κοντά στο Μαντεσλά Ζολί όπου ζει. Αλλά με τα χρόνια, οι σύγχρονες μέθοδοι μαιευτικής έχουν έρθει σε αντιπαράθεση με τους λεπτούς της τρόπους και έχει δοκιμαστεί η αίσθηση περηφάνιας και ευθύνης που κάποτε ένιωθε. Μια ημέρα, λαμβάνει ένα περίεργο τηλεφώνημα, με μια φωνή από το παρελθόν. Η Béatrice, η ελευθέρου πνεύματος ερωμένη του νεκρού της πατέρα, έχει σημαντικά και πιεστικά νέα που την αναγκάζουν να ζητήσει ραντεβού, κι ενώ είχε χαθεί επί 30 χρόνια χωρίς ίχνος.





  • Δευτέρα 12/3 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Solitaire

Mahbas

Sophie Boutros(Λίβανος 2016,92’)

Julia Kassar, Ali El Khalil, Bassam Kousa

Διάλογοι: Αραβικοί,Υπότιτλοι: Αγγλικοί

solitaire


Η Therese, η σύζυγος του δημάρχου σε ένα λιβανέζικο χωριό, προετοιμάζεται με χαρά για την επίσκεψη του μνηστήρα της κόρης της και των γονιών του. Συμμερίζεται με ενθουσιασμό  την ευτυχισμένη είδηση με τις φωτογραφίες  του αγαπημένου αδελφού της, που σκοτώθηκε πριν από 20 χρόνια από μια συριακή βόμβα . Μόνο όταν οι πολυαναμενόμενοι επισκέπτες βρίσκονται στο κατώφλι της, ανακαλύπτει ότι είναι Σύριοι. Αυτός ο αρραβώνας θα γίνει  μόνο πάνω από το πτώμα της….!

Προσφορά της πρεσβείας του Λιβάνου.





  • Παρασκευή 16/3,Κυριακή 18/3


Happy End

Michael Haneke(Γαλλία,Αυστρία,Γερμανία 2017,107’)

Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant, Mathieu Kassovitz

Διάλογοι: Γαλλικοί,Υπότιτλοι: Ελληνικοί

happy end


Μια εύπορη οικογένεια είναι ιδιοκτήτρια μιας εντυπωσιακής έπαυλης στο Καλέ της Βόρειας Γαλλίας, όχι πολύ μακριά από τους προσφυγικούς καταυλισμούς. Τα μέλη της παίζουν κρυφτούλι μεταξύ τους: ο ηλικιωμένος πάτερ φαμίλιας σχεδιάζει να δώσει τέλος στη ζωή του. Η κόρη του διαλέγει την εργασιομανία καλύπτοντας τη συναισθηματική της απονέκρωση. Ο γιος του δεν είναι ο πιστός σύζυγος που όλοι εικάζουν. Ο εγγονός του φανερώνεται ανεπαρκής σε όλα. Η 13χρονη δισέγγονή του δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνεται.





  • Δευτέρα 19/3 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


The Anniversary

Aniversarea

Dan Chisu(Ρουμανία 2017,100’)

Mircea Albulescu, Razvan Vasilescu, Emanuel Parvu

Διάλογοι: Ρουμανικοί,Γαλλικοί,Υπότιτλοι: Αγγλικοί

AFIS-ANIVERSAREA-VAR2-mic-e1510040044210-707x460


Στην 94η επέτειο του Radu Maligan, τα μέλη της οικογένειας και οι πρώην συνάδελφοι και φίλοι του  έρχονται στο πάρτι γενεθλίων του. Όλα γίνονται περίπλοκα όταν οι μισοί από τους φιλοξενούμενους προσπαθούν να πείσουν τον Radu να ομολογήσει τις αμαρτίες του σε έναν ιερέα, ενώ οι άλλοι πιστεύουν ότι κανένας δεν θα πρέπει να αναγκαστεί να κάνει κάτι πέρα από τη θέλησή του.

Προσφορά της πρεσβείας της Ρουμανίας.





  • Τετάρτη 21/3,Παρασκευή 23/3


Η Δικιά μας Οικογένεια    Belles Familles

Jean-Paul Rappeneau(Γαλλία 2015,110’)

Mathieu Amalric, Marine Vacth, Gilles Lellouche

Διάλογοι: Γαλλικοί, Αγγλικοί ,Υπότιτλοι: Ελληνικοί

Belles-Familles-005


Ο Jérôme μένει στη Σαγκάη. Περαστικός από το Παρίσι, μαθαίνει πως στον τόπο όπου μεγάλωσε έχει ξεσπάσει μια διαμάχη γύρω από το οικογενειακό του σπίτι. Αποφασίζει να πάει εκεί για να βρεθεί μια λύση. Αυτή η εξόρμησή του στην επαρχία πρόκειται να αλλάξει τη ζωή του...





  • Κυριακή 25/3,Παρασκευή 30/3


Η Λιακάδα Μέσα μου    Un Beau Soleil Interieur

Claire Denis(Γαλλία,Βέλγιο 2017,94’)

Juliette Binoche, Xavier Beauvois, Philippe Katerine

Διάλογοι: Γαλλικοί,Υπότιτλοι: Ελληνικοί

h liakada m


Η Isabelle είναι παριζιάνα καλλιτέχνης, μια χωρισμένη μητέρα που δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια να βρει τον αληθινό έρωτα. Παρόλο που το κενό μεταξύ αυτού που ψάχνει και των αντρών που παρουσιάζονται στη ζωή της μεγαλώνει συνεχώς, οι διαφορετικοί άντρες έχουν όλοι κάτι το μοναδικό, ακόμα κι αν δεν είναι αυτό που αναζητά. Η ελπίδα, οι προσδοκίες και η απογοήτευση κάνουν πολλούς κύκλους και προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για γέλιο, καθώς παρ`όλες τις ατυχίες ,η προσπάθεια της Isabelle συνεχίζεται.





  • Δευτέρα 26/3 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Omnipresent

Ilian Djevelekov(Βουλγαρία 2017,120’)

Velislav Pavlov, Teodora Duhovnikova, Vesela Babinova

Διάλογοι: Βουλγάρικοι,Υπότιτλοι: Αγγλικοί

omn


Ο Emil, συγγραφέας και ιδιοκτήτης διαφημιστικού πρακτορείου, αρχίζει σταδιακά  να κατασκοπεύει την οικογένειά του, τους φίλους του και τους υπαλλήλους του με κρυφές κάμερες παρακολούθησης. Αυτό που ξεκινάει σαν ένα αθώο χόμπι καταλήγει σε μια πλήρη καταστροφή, καθώς στη συνέχεια  καταχράται τη νέα του δύναμη και τελικά συνειδητοποιεί ότι κάποια μυστικά θα πρέπει να μένουν αφανέρωτα.

Προσφορά της πρεσβείας της Βουλγαρίας.





  • Τετάρτη 28/3,Κυριακή 1/4


Η Χορεύτρια   La Danseuse

Stéphanie Di Giusto(Γαλλία,Βέλγιο 2016,108’)

Soko, Gaspard Ulliel, Mélanie Thierry

Διάλογοι: Γαλλικοί, Αγγλικοί ,Υπότιτλοι: Ελληνικοί

La-Danseuse-Rencontre-film-avec-la-realisatrice-Stephanie-Di-Giusto-et-Soko


Η Loïe Fuller έχει κατακτήσει τα παριζιάνικα καμπαρέ και τα μπαλέτα του πλανήτη, με τον  «Serpentine Dance» (φιδίσιος χορός). Γεμάτη ολόγυρα με ελαφριά υφάσματα, και ξύλινες ράβδους ως επέκταση του χεριών της, η Loïe Fuller μοιάζει σαν ένα λουλούδι, μια πεταλούδα, καθώς κινείται στο φως. Με τον καιρό, θα βρει τη θέση της στον κόσμο και θα μείνει ως «η χορεύτρια», ακόμα κι αν το συγκεκριμένο σόου της προκαλεί προβλήματα στην υγεία της. Ακόμα πιο μοιραία θα είναι η συνάντηση της με μια νέα φερέλπιδα χορεύτρια, την Isadora Duncan.







Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

«Cyprus Film Festival» 2024 | Οι ταινίες που βραβεύτηκαν στον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό

«Cyprus Film Festival» 2024 | Οι ταινίες που βραβεύτηκαν στον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό

«Cyprus Film Festival» 2024 | Οι ταινίες που βραβεύτηκαν στον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό

Με «Africa star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024

Με «Africa star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024

Με «Africa star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024