Ισπανικός κινηματογράφος στο Σινέ Στούντιο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 20.5.2019

Ταινίες από την Ιβηρική Χερσόνησο προβάλλει ο Όμιλος Φίλων Κινηματογράφου στο Σινέ Στούντιο, σε συνεργασία με την Ισπανική Πρεσβεία στην Κύπρο και το Ινστιτούτο Θερβάντες.


Το αφιέρωμα στο ισπανικό σινεμά ξεκινά στις 29 Μαΐου και θα προβληθούν συνολικά πέντε ταινίες, με ελεύθερη είσοδο.

Το πρόγραμμα 

  • Τετάρτη 29/5


Προϋποθέσεις για να θεωρείται κανείς φυσιολογικός / Requisitos para ser una persona normal
Σκηνοθεσία: Leticia Dolera (2015,90’)
Παίζουν οι: Leticia Dolera, Manuel Burque, Silvia Munt
Διάλογοι: Ισπανικοί Υπότιτλοι: Ελληνικοί

Η Μαρία είναι μια τριαντάχρονη γυναίκα που βλέπει τη ζωή να της γυρνά την πλάτη: δεν έχει δουλειά, της έχουν κάνει έξωση, η αισθηματική της ζωή είναι ανύπαρκτη κι έχει απομακρυνθεί από την οικογένειά της. Όταν σε μια συνέντευξη τη ρωτούν τι άνθρωπος είναι, εκείνη συνειδητοποιεί ότι δεν πληροί καμία από τις προϋποθέσεις ώστε να θεωρείται «φυσιολογική», και αποφασίζει να αλλάξει.

  • Παρασκευή 31/5 


Ματωμένος Γάμος / La novia
Σκηνοθεσία: Paula Ortiz(2015,96’)
Παίζουν οι: Inma Cuesta, Álex García, Asier Etxeandia
Διάλογοι: Ισπανικοί Υπότιτλοι: Ελληνικοί

Δύο άνδρες, μία γυναίκα, ένας έρωτας, μια επιθυμία πιο δυνατή από τον νόμο και από την άγρια φύση του κόσμου που τους περιβάλλει. Ο Λεονάρντο, ο Γαμπρός και η Νύφη αποτελούν ένα τρίγωνο αχώριστο από παιδιά, όμως τον Leonardo και τη Νύφη ενώνει μια κλωστή αόρατη, αδυσώπητη, άρρηκτη… Τα χρόνια περνούν κι εκείνη, μέσα στην αγωνία και τη δυστυχία της ζωής της, ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Γαμπρό σε μια λευκή έρημο, σε μια χέρσα έκταση όπου ζει με τον πατέρα της.

  • Δευτέρα 3/6 


A Fiancé for Yasmina / Un novio para Yasmina
Σκηνοθεσία: Irene Cardona(2008,92’)
Παίζουν οι: Sanâa Alaoui, Oscar Alonso, María Luisa Borruel
Διάλογοι: Ισπανικοί Υπότιτλοι: Αγγλικοί

Η Yasmina είναι μαροκινή που ζει ως παράνομος μετανάστης στην Ισπανία. Προσπαθεί να πάρει πράσινη κάρτα με το να παντρευτεί Ισπανό…

  • Πέμπτη 6/6


Οι ρομαντικοί εξόριστοι
Los exiliados románticos
Σκηνοθεσία: Jonás Trueba(2015,70’)
Παίζουν οι: Vito Sanz, Luis E. Parés, Francesco Carril
Διάλογοι: Ισπανικοί Υπότιτλοι: Ελληνικοί

Τρεις φίλοι ξεκινούν ένα ταξίδι χωρίς προφανή αιτία.Στην διάρκεια του συναντούν έρωτες ειδυλλιακούς και συνάμα εφήμερους, με μοναδική αποστολή να εκπλήξουν τον εαυτό τους και να συνεχίσουν να νιώθουν ζωντανοί.

  • Παρασκευή 7/6 


Θυρίδα 507 / La caja 507
Σκηνοθεσία: Enrique Urbizu(2002,100’)
Παίζουν οι: Dafne Fernández, Antonio Resines, Miriam Montilla
Διάλογοι: Ισπανικοί Υπότιτλοι: Ελληνικοί

Η κόρη του τραπεζίτη Modesto Pardos πεθαίνει σε δασική πυρκαγιά κατά τη διάρκεια κάμπινγκ. 7 χρόνια αργότερα η τράπεζα του ληστεύεται και οι ληστές ανοίγουν πολυάριθμες θυρίδες ασφαλείας. Μετά τη ληστεία, ο Pardo κατά λάθος εξετάζει ένα από τα κιβώτια και μερικά πολύ παράξενα έγγραφα αποδεικνύουν ότι ο θάνατος της κόρης του δεν ήταν ατύχημα. Ο Pardo ορκίζεται να εκδικηθεί…

+ Η είσοδος στις ταινίες ισπανικού σινεμά είναι ελεύθερη. To Σινέ Στούντιο βρίσκεται εντός του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, στη Μακεδονίτισσα. Προβολές στις 21:00 εκτός Κυριακής, στις 20:00. Πληροφορίες τηλ. 96420491

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»