Υπουργείο Παιδείας: δέχεται αιτήσεις για χρηματοδότηση ταινιών

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 5.7.2018

Δεκτές θα κάνει αιτήσεις στο πλαίσιο διαγωνισμού Κινηματογραφικού Δικτύου Νοτιοανατολικής Ευρώπης για την χρηματοδότηση ανάπτυξης παραγωγικού σχεδίου ταινιών μεγάλου μήκους, το Υπουργείο Παιδείας ως τις 5 Σεπτεμβρίου 2018, με το ποσό χρηματοδότησης να κυμαίνεται από €6.000-€10.000.


Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αναφέρει ότι το Δίκτυο, στην επόμενη Γενική Συνέλευσή του που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο 2018, θα εξετάσει τις προτάσεις που θα υποβληθούν, από τις οποίες θα επιλέξει τις καλύτερες για χρηματοδότηση.

Σε ότι αφορά τα κριτήρια γίνονται δεκτές προς εξέταση προτάσεις για Ταινίες Μεγάλου Μήκους ελάχιστης διάρκειας 70 λεπτών, με στόχο την προβολή σε αίθουσες κινηματογράφου.

Οι προτάσεις, αναφέρεται, «πρέπει να είναι υπό τη μορφή συμπαραγωγών μεταξύ δύο τουλάχιστον παραγωγών από δύο κράτη-μέλη του Κινηματογραφικού Δικτύου Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Κύπρος, Ελλάδα, Σερβία, Αλβανία, Σκόπια, Ρουμανία, Βουλγαρία, Kόσοβο, Μαυροβούνιο)».

Η συμμετοχή τρίτων συμπαραγωγών από άλλες χώρες δεν αποκλείεται.

Η απόδειξη της συμμετοχής συμπαραγωγών θα πρέπει να είναι υπό τη μορφή συμφωνιών ή τουλάχιστον προσυμφώνων μεταξύ των μερών που εμπλέκονται στο σχέδιο.

Παράλληλα, οι φάκελοι που υποβάλλονται, πρέπει να έχουν εξασφαλίσει τις υπηρεσίες εντεταλμένου παραγωγού, σκηνοθέτη και σεναριογράφου, οι οποίοι να προέρχονται και οι τρεις από κράτη-μέλη του Δικτύου.

Αναφέρεται ακόμη ότι η αξιολόγηση γίνεται με βάση τη δυναμική που παρουσιάζει η δραματουργική προσέγγιση, τη δραματουργική ακεραιότητα του σεναρίου, τις καλλιτεχνικές προοπτικές του σχεδίου, τις εμπορικές προοπτικές του σχεδίου, την αναγνώριση που έχουν λάβει τα προηγούμενα έργα της καλλιτεχνικής ομάδας (σεναριογράφος και σκηνοθέτης) από τους κριτικούς, το κοινό και τα φεστιβάλ, την απόδειξη της χρηματοδότησης που τυχόν έχει εξασφαλίσει η παραγωγή και την πληρότητα του στρατηγικού σχεδίου που έχει εκπονήσει ο εκτελεστικός παραγωγός, αναφορικά με τη διαχείριση και προώθηση του σχεδίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας οι αιτητές πρέπει να υποβάλουν δύο δεμένα πανομοιότυπα αντίγραφα θα πρέπει να υποβληθούν από τους αιτητές, μέχρι τη Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2018, σε δύο πανομοιότυπους φακέλους, στις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, υπόψη  του κ. Διομήδη Νικήτα ή της κ. Έλενας Χριστοδουλίδου (Κτήριο Πολιτιστικών Υπηρεσιών, Ιφιγένειας 27, Ακρόπολις 2007, Λευκωσία, Γραφεία 110 (1ος όροφος) και 403 (4ος όροφος), Τηλ: 22809811 και 22809846). O φάκελος πρέπει επίσης να σταλεί ηλεκτρονικά στο cypruscinema.gov@cytanet.com.cy .

«Το ποσό χρηματοδότησης κυμαίνεται από €6.000-€10.000 και θα εξαρτηθεί από τις οικονομικές δυνατότητες του Δικτύου», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι η σύνοψη, η εκτεταμένη περίληψη και το σενάριο πρέπει να είναι γραμμένες στην αγγλική και ελληνική γλώσσα. Η υπόλοιπη τεκμηρίωση πρέπει να είναι γραμμένη στην αγγλική γλώσσα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τα έντυπα αίτησης συμμετοχής και τον αναλυτικό κανονισμό στις Ανακοινώσεις της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού www.moec.gov.cy  στο www.moec.gov.cy/politistikes_ypiresies (ανακοινώσεις) και στο www.filmingincyprus.gov.cy (ανακοινώσεις).

Για περαιτέρω πληροφορίες: 22809811 και 22809846.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»