Αρχή με γαλλικό σινεμά από τον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 13.9.2019

Με ταινίες από τον γαλλικό κινηματογράφο ξεκινά τη σεζόν 2019-20 ο Όμιλος Φίλων Κινηματογράφου.


Οι προβολές του Ομίλου πραγματοποιούνται στο Σινέ Στούντιο του Πανεπιστημίου Κύπρου και η σεζόν ξεκινά την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, με πέντε γαλλικές ταινίες και με ελεύθερη είσοδο.

Το πρόγραμμα

  • Τετάρτη 25/9: Comme des garcons [Let the Girls Play]


Σκηνοθεσία: Julien Hallard (2018, 90’)

Παίζουν οι: Max Boublil, Vanessa Guide, Bruno Lochet

Διάλογοι: Γαλλικοί | Υπότιτλοι: Αγγλικοί

Η ταινία παρουσιάζει την ιστορία της πρώτης γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου στη Γαλλία, η οποία ξεκίνησε ως πρόκληση αλλά έγινε επανάσταση.


Παρασκευή 27/9: Jacquot De Nantes

Σκηνοθεσία: Agnès Varda (1991, 115’)

Παίζουν οι: Philippe Maron, Edouard Joubeaud, Laurent Monnier

Διάλογοι: Γαλλικοί | Υπότιτλοι: Αγγλικοί

Ο Jacquot Demy είναι ένα μικρό αγόρι στο τέλος της δεκαετίας του '30. Ο πατέρας του έχει γκαράζ και η μητέρα του είναι κομμώτρια. Η οικογένεια ζει ευτυχισμένη και της αρέσει να τραγουδά και να πηγαίνει σινεμά. Ο Jacquot ενθουσιάζεται με κάθε είδους θέαμα (θέατρο, κινηματογράφο, μαριονέτες). Αγοράζει μια κάμερα για να γυρίσει την πρώτη του ερασιτεχνική ταινία...


  • Κυριακή 29/9: Numéro une


Σκηνοθεσία: Tonie Marshall (2017, 110’)

Παίζουν οι: Emmanuelle Devos, Suzanne Clément, Richard Berry

Διάλογοι: Γαλλικοί | Υπότιτλοι: Ελληνικοί

Μέσω σκληρής δουλειάς, η Εμανουέλ Μπλανσί, μια ευφυής και θεληματική μηχανικός, έχει κερδίσει τη θέση της στην διευθυντική επιτροπή της Trident, της πλέον πετυχημένης εταιρείας παραγωγής ενέργειας στη Γαλλία. Μια μέρα, ένα πανίσχυρο και με επιρροή γυναικείο δίκτυο της προσφέρει να τη βοηθήσει να γίνει πρόεδρος στην εταιρεία CAC 40. Αλλά για να είσαι στην κορυφή, πρέπει να ρισκάρεις τα πάντα. Σε έναν αντρικό κόσμο, τα εμπόδια τώρα συνωστίζονται στην επαγγελματική και προσωπική της ζωή.



  • Δευτέρα 30/9: La prochaine fois je viserai le coeur [Την επόμενη φορά θα στοχεύσω την καρδιά]


Σκηνοθεσία: Cédric Anger (2014, 110’)

Παίζουν οι: Guillaume Canet, Ana Girardot, Jean-Yves Berteloot

Διάλογοι: Γαλλικοί | Υπότιτλοι: Ελληνικοί

Ένας άκρως αποτελεσματικός αστυνόμος, διερευνά μια υπόθεση ψυχοπαθούς δολοφόνου, στην οποία σκοτώνονται νεαρές γυναίκες. Παρά τις συγχρονισμένες προσπάθειες της αστυνομίας, ο δολοφόνος φαίνεται να σβήνει κάθε του ίχνος μετά από κάθε φόνο. Όμως, ένα προς ένα τα στοιχεία αρχίζουν να δείχνουν προς μία και μόνο κατεύθυνση.


  • Τρίτη 1/10: Une vie ailleurs [Μια ζωή αλλού]


Σκηνοθεσία: Olivier Peyon (2017, 96’)

Παίζουν: Isabelle Carré, Ramzy Bedia, María Dupláa

Διάλογοι: Γαλλικοί, Ισπανικοί | Υπότιτλοι: Ελληνικοί

Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τότε που ο γιος της Sylvie, Felipe, είχε απαχθεί από τον πατέρα του Pablo μετά το διαζύγιό τους. Έχοντας απογοητευτεί από τους Γάλλους αξιωματούχους που κατάφεραν να τους εντοπίσουν, μόνο για να τους αφήσουν να ξεφύγουν ξανά, η Sylvie αποφάσισε τώρα να αναλάβει δράση η ίδια.

+ Η είσοδος στις προβολές της Εβδομάδας Γαλλικού Κινηματογράφου είναι ελεύθερη. Όλες οι προβολές πραγματοποιούνται στο Cine Studio του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και ξεκινούν στις 21:00 εκτός Κυριακής, που ξεκινούν στις 20:00. Πληροφορίες τηλ. 96420491. 

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»