Όμιλος Φίλων Κινηματογράφου: οι προβολές του φθινοπώρου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 6.9.2018
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών που ικανοποιεί όλα τα γούστα, ετοίμασε για το φθινόπωρο ο Όμιλος Φίλων Κινηματογράφου:




  • Τετάρτη 26/9  ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ/ Η Επίδραση του Νερού


L'effet aquatique

Sólveig Anspach, Jean-Luc Gaget (Γαλλία 2016,83’)

Samir Guesmi, Florence Loiret Caille, Didda Jónsdóttir

Διάλογοι: Γαλλικοί,Αγγλικοί,Ισλανδικοί

Υπότιτλοι: Ελληνικοί

Ο Samir ερωτεύεται τρελά την Agathe. Καθώς αυτή είναι προπονήτρια κολύμβησης στην τοπική πισίνα, ο Samir  αποφασίζει να γραφτεί και να κάνει μαθήματα, αν  και είναι τέλειος κολυμβητής.



  • Παρασκευή 28/9 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ/ French Cancan


Jean Renoir(Γαλλία 1955,102’)

Jean Gabin, Françoise Arnoul, María Félix

Διάλογοι: Γαλλικοί

Υπότιτλοι: Ελληνικοί

Παρίσι, δεκαετία του 1890.Ο Henri Danglard, ιδιοκτήτης του μοντέρνου καφέ Le Paravent Chinois στο οποίο χορεύει η ερωμένη του, Lola,δεν πάει καλά  στη Montmarte, που εξακολουθεί να χορεύεται το τότε παραδοσιακό κανκάν. Εκεί συλλαμβάνει την ιδέα της αναβίωσης του κανκαν ως χαρακτηριστικό ενός νέου, πιο δημοφιλούς μαγαζιού. Συναντά την Nini, μια πλύστρα με ταλέντο στο χορό, την οποία ελπίζει να έχει πρωταγωνίστρια στη νέα του παράσταση. Αλλά όλα μπερδεύονται όταν αρχίζουν οι ζήλιες…



  • Κυριακή 30/9 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ/ Violette


Martin Provost(Γαλλία,Βέλγιο, 2013,130’)

Emmanuelle Devos, Sandrine Kiberlain, Olivier Gourmet

Διάλογοι: Γαλλικοί

Υπότιτλοι: Ελληνικοί

Η Violette Leduc  γεννήθηκε νόθα, με χαμηλή αυτοεκτίμηση και πάμπτωχη στις αρχές του 20ού αιώνα. Κατά τη διάρκεια των χρόνων μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, γνώρισε τη Simone de Beauvoir . Ανάμεσα στις δύο γυναίκες θα γεννηθεί μια έντονη σχέση που θα διατηρηθεί για μια ολόκληρη ζωή. Μια σχέση που βασίζεται στην αναζήτηση της ελευθερίας και στην πεποίθηση της μη τυποποιημένης συγγραφής που θα χαρακτηρίσει τα συγγραφικά έργα και των δύο.



  • Δευτέρα 1/10 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ/ Victoria


Justine Triet(Γαλλία 2016,97’)

Virginie Efira, Vincent Lacoste, Melvil Poupaud

Διάλογοι: Γαλλικοί

Υπότιτλοι: Ελληνικοί

Η Victoria είναι μία διαζευγμένη δικηγόρος ,τριάντα  και κάτι, που αγωνίζεται να μεγαλώσει τις δύο κόρες της. Είναι κακή ,κυνική και στα πρόθυρα μιας συναισθηματικής κατάρευσης. Στο γάμο ενός φίλου επανασυνδέεται με τον Vincent, έναν παλιό φίλο, και τον Sam, έναν παλιό πελάτη. Η ζωή της πρόκειται να πάρει μια νέα στροφή.



  • Τετάρτη 3/10 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ/ Maestro


Léa Fazer(Γαλλία 2014,81’)

Pio Marmaï, Michael Lonsdale, Déborah François

Διάλογοι: Γαλλικοί

Υπότιτλοι: Ελληνικοί

Ο Henry, ένας νεαρός ηθοποιός, συμμετέχει σε μια ταινία του μεγάλου σκηνοθέτη, Cédric Rovere. Γοητευμένος από τη ευγένεια  και φιλανθρωπία του,  ξυπνάνε συναισθήματα άγνωστα μέχρι τώρα σ’αυτόν , ενώ ο Rovere εμπνεόμενος απο το όνειρο του Henry, ζει αυτό το γύρισμα σαν απροσδόκητο δώρο.

Οι παραπάνω ταινίες προβάλλονται στο πλαίσιο της Εβδομάδας Γαλλικου Κινηματογράφου σε συνεργασία με τη Γαλλικό Ινστιτούτο.



  • Παρασκευή 5/10,Κυριακή 7/10/ Η Προσβολή


L`Insulte

Ziad Doueiri(Γαλλία,Λίβανος 2017,110’)

Adel Karam, Kamel El Basha, Camille Salameh

Διάλογοι: Αραβικοί

Υπότιτλοι: Ελληνικοί

Στη σημερινή Βηρυτό, μια προσβολή που ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, οδηγεί τον Tony, έναν Χριστιανό Λιβανέζο, και τον Yasser, έναν Παλαιστίνιο πρόσφυγα, να λύσουν τις διαφορές τους στο δικαστήριο. Η δίκη διχάζει την κοινωνία του Λιβάνου, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης βάζουν φωτιά στην ήδη τεταμένη κατάσταση, και παλιές πληγές βγαίνουν στο προσκήνιο, όπως και τραυματικές αποκαλύψεις. Ο Tony και ο Yasser καλούνται να επανεξετάσουν τις ζωές τους και τις προκαταλήψεις τους.



  • Τετάρτη 10/10/ Ο Ταχυδρόμος


Il Postino

Michael Radford(Ιταλία 1994,108’)

Massimo Troisi, Philippe Noiret, Maria Grazia Cucinotta

Διάλογοι: Ιταλικοί

Υπότιτλοι: Ελληνικοί

Σε ένα μικρό ψαροχώρι της Ιταλίας ο Mario, αν και γιος ψαρά, με την πενιχρή του μόρφωση πιάνει δουλειά στο ταχυδρομείο της περιοχής, με μοναδική αποστολή να μεταφέρει την προσωπική αλληλογραφία του εξόριστου Χιλιανού ποιητή Pablo Neruda. Μέσα από τη σχέση του με τον ποιητή ο αγράμματος γιος του ψαρά μεταμορφώνεται σε έναν ώριμο άνθρωπο με δυνατή πολιτική σκέψη και προβληματισμό για τα ζητήματα του φτωχού του τόπου, που ταλανίζεται από τις "κούφιες" υποσχέσεις των μέχρι τότε πολίτικων. Ο ρόλος του μεγάλου ποιητή στη ζωή του Mario, γίνεται ακόμα σημαντικότερος, όταν ο ίδιος τον βοηθάει να κερδίσει την εκλεκτή της καρδιάς του Beatrice.

  • Παρασκευή 12/10,Κυριακή 14/10/ Η Ψυχή και το Σώμα


Testrol es Lelekrol

Ildiko Enyedi(Ουγγαρία 2017,116’)

Géza Morcsányi, Alexandra Borbély, Zoltán Schneider

Διάλογοι: Ουγγρικοί

Υπότιτλοι: Ελληνικοί

Δύο εσωστρεφείς άνθρωποι ανακαλύπτουν από απλή τύχη ότι μοιράζονται το ίδιο όνειρο κάθε βράδυ. Αυτό τους παραξενεύει, τους κάνει δύσπιστους, αλλά και λίγο φοβισμένους. Καθώς διστακτικά αποδέχονται αυτό το περίεργο γεγονός, προσπαθούν να αναβιώσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας, όλα όσα συμβαίνουν στο κοινό όνειρο τους.



  • Δευτέρα 15/10 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ/ Ever Been to the Moon?


Sei mai stata sulla luna?

Paolo Genovese(Ιταλία 2015,90’)

Raoul Bova, Sergio Rubini, Giulia Michelini

Διάλογοι: Ιταλικοί

Υπότιτλοι: Αγγλικοί

Μία επιτυχημένη δημοσιογράφος μόδας έχει κληρονομήσει ένα αγρόκτημα στη νότια Ιταλία. Πηγαίνει εκεί για να το πουλήσει, αλλά δεν πάνε όλα όπως τα είχε σχεδιάσει...

Προσφορά της Ιταλικής Πρεσβείας στα πλαίσια της Εβδομάδας Ιταλικής Γλώσσας.



  • Τετάρτη 17/10 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ/ White as Milk, Red as Blood


Bianca come il latte, rossa come il sangue

Giacomo Campiotti(Ιταλία 2013,100’)

Filippo Scicchitano, Aurora Ruffino, Gaia Weiss

Διάλογοι: Ιταλικοί

Υπότιτλοι: Αγγλικοί

Τορίνο,Ιταλία. Ένα αγόρι χάνει το μυαλό του για ένα κορίτσι που πάσχει από καρκίνο. Θα κάνει τα πάντα για να την κάνει να τον ερωτευτεί και να σώσει τη ζωή της.

Προσφορά της Ιταλικής Πρεσβείας στα πλαίσια της Εβδομάδας Ιταλικής Γλώσσας.



  • Παρασκευή 19/10 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ/ Off Target


Fuori Mira

Erik Bernasconi(Ελβετία 2014, 94’)

Jean-Christophe Folly, Martina De Santis, Alessio Boni

Διάλογοι: Ιταλικοί

Υπότιτλοι: Αγγλικοί

Μια ηλιόλουστη μέρα σε μια ήσυχη περιοχή, τρεις πυροβολισμοί  διακόπτουν ξαφνικά την ηρεμία. Ποιος πυροβόλησε ; Γιατί, από όλους τους ανθρώπους, είναι ένας Αφρικανός ο στόχος;Η έρευνα για τον ένοχο αποκαλύπτει τη σκοτεινή πλευρά της ιστορίας που φαίνεται να υπάρχει σε αυτή την τέλεια κοινωνία.Η έλλειψη κατανόησης μετατρέπεται σε ξενοφοβία και απελπισία, η διαφορετικότητα σε μίσος και βία.Ασαφή συναισθήματα φτάνουν στην επιφάνεια. Μπορεί η κοινότητα να κατορθώσει να αποτρέψει τα χειρότερα όταν έχει κλονιστεί η ισορροπία;

Προσφορά της Ελβετικής Πρεσβείας στα πλαίσια της Εβδομάδας Ιταλικής Γλώσσας.



  • Κυριακη 21/10 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ/ Partly Cloudy with Sunny Spells


Tempo instabile…con probabili schiarite

Marco Pontecorvo(Ιταλία 2015,95’)

John Turturro, Luca Zingaretti, Carolina Crescentini

Διάλογοι: Ιταλικοί

Υπότιτλοι: Αγγλικοί

Δύο φίλοι, ιδρυτές ενός συνεταιρισμού που κατασκευάζει καναπέδες και βρίσκεται σε κατάσταση πτώχευσης, μια νύχτα, ενώ σκάβουν , ανακαλύπτουν πετρέλαιο. Αυτό το εξωπραγματικό γεγονός θα δημιουργήσει  αντιφάσεις και συγκρούσεις φανερώνοντας την πιο άσχημη πλευρά τους.

Προσφορά της Ιταλικής Πρεσβείας στα πλαίσια της Εβδομάδας Ιταλικής Γλώσσας.



  • Δευτέρα 22/10,Κυριακή 28/10/ The Party


Sally Potter (ΗΒ 2017,72’)

Timothy Spall, Kristin Scott Thomas, Patricia Clarkson

Διάλογοι: Αγγλικοί

Υπότιτλοι: Ελληνικοί

Σε ένα σπίτι, διάφοροι άνθρωποι μαζεύονται με την πεποίθηση ότι έρχονται εκεί για να διασκεδάσουν σε πάρτι. Αλλά μια σειρά αποκαλύψεων αποφέρει τεράστια κρίση, η οποία απορρίπτει το σύστημα ιδεολογιών και αξιών τους, καταλήγοντας στην απόλυτη αταξία.



  • Τετάρτη 24/10 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ/ House Without Roof


Haus ohne Dach

Soleen Yusef(Γερμανία 2016,116’)

Mina Sadic, Sasun Sayan, Murat Seven

Διάλογοι: Γερμανικοί,Κουρδικοί

Υπότιτλοι: Αγγλικοί

Η ταινία μιλά για το ταξίδι των αδελφών LIYA, JAN και ALAN που γεννήθηκαν στην κουρδική περιοχή του Ιράκ και μεγάλωσαν στη Γερμανία. Θέλουν να εκπληρώσουν την τελευταία επιθυμία της μητέρας τους να την θάψουν στο χωριό  της δίπλα στον σύζυγό της, που σκοτώθηκε  από το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν. Στην οδύσσεια τους, δεν αντιμετωπίζουν μόνο την υπόλοιπη οικογένειά  που δεν δέχεται την τελευταία επιθυμία της μητέρας τους, αλλά κυρίως τα δικά τους θέματα…

Προσφορά του Ινστιτούτου Γκαίτε στα πλαίσια των Εβδομάδων  Γερμανικής Γλώσσας 2018



  • Παρασκευή 26/10 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ/ Lines


Βασίλης Μαζωμένος(Ελλάδα 2016,88’)

Θεμιστοκλής Πάνου, Άννα Καλαϊτζίδου, Θόδωρος Κατσαφάδος, Τάσος Νούσιας

Διάλογοι: Ελληνικοί

Υπότιτλοι: Αγγλικοί

Ένας τηλεφωνητής προσπαθεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να συνεχίσουν να ζουν και να ελπίζουν.

Ελλάδα, σήμερα. Μια κοινωνία σε κατάρρευση. Επτά διαφορετικοί άνθρωποι που φτάνουν στα όρια τους, καταρρέουν μαζί της. Αν και υπάρχουν ανάμεσα τους εμφανείς συγγενικές, φιλικές, αλλά και τυχαίες συνδέσεις, πιο πολύ όλους τους ενώνει η ίδια πράξη· ένα τηλεφώνημα σε ένα κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης, στην «γραμμή ζωής». Εκεί ψάχνουν το όριο της ζωής και του θανάτου, το όριο της επικοινωνίας, το όριο της ελπίδας...



  • Δευτέρα 29/10,Τετάρτη 31/10/ Ο Δρόμος για το Λα Παζ


Camino a La Paz

Francisco Varone(Αργεντινή 2015,92’)

Rodrigo De la Serna, Ernesto Suarez, Elisa Carricajo

Διάλογοι: Ισπανικοί

Υπότιτλοι: Ελληνικοί

Το φιλμ αφηγείται το ταξίδι ενός ηλικιωμένου μουσουλμάνου που ζητά από έναν «ερασιτέχνη ταξιτζή» να τον οδηγήσει με το παλιό Πεζό 505 του, από το Μπουένος Άιρες μέχρι τη Λα Παζ, απ` όπου φιλοδοξεί να ταξιδέψει ως τη Μέκκα.

Όλες οι προβολές πραγματοποιούνται στο CINE STUDIO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στην Έγκωμη, στις 21:00 (καθημερινές) και στις 20:00 (Σαββατοκύριακο)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»