Οι σινε-πρεμιέρες της εβδομάδας 6 - 12 Φεβρουαρίου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 6.2.2020

Γυναίκες και πάλι γυναίκες. Αυτή είναι η -μάλλον τυχαία- θεματική των πέντε ταινιών που κάνουν σήμερα πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες, με προεξάρχουσα την υποψήφια για Όσκαρ «Little Women» («Μικρές Κυρίες»).


Η πιο πρόσφατη κινηματογραφική μεταφορά του διάσημου μυθιστορήματος της Λουίζα Μέι Άλκοτ φτάνει σήμερα στις κυπριακές αίθουσες μαζί με την ελληνική ταινία «Cosmic Candy», την αμερικανική «Birds of Prey» και δύο ταινίες κινουμένων σχεδίων: «The Snow Queen» και «Playmobil: The Movie», όπου, και εδώ ακόμη, πρωταγωνιστεί ένα κορίτσι: η τολμηρή Μάρλα.

Little Women


Η σπουδαία σκηνοθέτιδα Γκρέτα Γκέργουικ μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το διάσημο μυθιστόρημα της Λουίζα Μέι Άλκοτ του 1868 με τρόπο που «ξεπερνά κάθε προσδοκία», όπως αναφέρουν πολλές κριτικές για αυτή την ταινία, η οποία διεκδικεί έξι Όσκαρ και δίνει ισάριθμους λόγους για να τη δούμε: την ερμηνεία της Σίρσα Ρόναν στον ρόλο της Τζο Μαρτς (α’ γυναικείος ρόλος), την ερμηνεία της Φλόρενς Πίου (β’ γυναικείος ρόλος, τη ματιά της Γκέργουικ πάνω στο σπουδαίο έργο (Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου), τα κουστούμια της Ζακλίν Ντουράν και τη μουσική του Αλεξάντρ Ντεσπλά. Όλα αυτά συμβάλλουν στην συμπερίληψη της ταινίας στη λίστα των εννέα που διεκδικούν το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Οι «Μικρές Κυρίες» της Γκέργουικ επικεντρώνονται στην ενήλικη πια και ανερχόμενη συγγραφέα Τζο Μαρτς που αναπολεί περιστατικά από τη συναρπαστική ζωή με τις αδελφές της Μεγκ, Έιμι και Μπεθ. Τα βλέμματα στρέφονται, βεβαίως, στην Τζο, αυτό τον σπάνιο γυναικείο χαρακτήρα με το αγορίστικο όνομα που έγινε η ηρωίδα εκατομμυρίων κοριτσιών σε όλο τον κόσμο για την αυτοπεποίθηση και την αποφασιστικότητά της να πετύχει αυτό που θέλει.

Birds of Prey


Η ταινία Birds of Prey φέρνει μαζί στη Γκόθαμ Σίτι τις υπερηρωίδες της DC: τις Χάρλεϊ Κουίν, Χάντρες, Μπλακ Κάναρι, Κασάντρα Κέιν και Ρενέ Μοντόγια. Η ιστορία ξεκινά με τον χωρισμό της Χάρλεϊ Κουίν από τον Τζόκερ και την προσπάθειά της να ξαναβρεί τον (παρανοϊκό) εαυτό της. Στην πορεία θα συναντήσει την Κασάντρα Κέιν, για την οποία εκκρεμεί ένα συμβόλαιο θανάτου που υπέγραψε ο διαβόητος Μπλακ Μασκ.

Cosmic Candy

 Μετά την «Ευτυχία», μία ακόμη ελληνική ταινία βρίσκει το δρόμο της στις κυπριακές αίθουσες. Στην ταινία Cosmic Candy, της Ρηνιώς Δραγασάκη, η μοναχική Άννα (Μαρία Κίτσου) βλέπει την ρουτίνα της να καταρρέει όταν υποχρεώνεται να φροντίσει ένα άγνωστό της κορίτσι, την Πέρσα. Μεταξύ νευρώσεων, ανασφαλειών και άγχους, βρίσκει ισορροπία καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες «Cosmic Candy». «Ένα κινηματογραφικό τριπ και μια τρυφερή ιστορία για το τίμημα της ενηλικίωσης, ένα διακριτικό σχόλιο για τον εθισμό αλλά κι ένα λιγομίλητο ρομάντζο» σχολιάζει ο Γιάννης Καντέας Παπαδόπουλος για αυτή την ταινία με τη ποπ αισθητική και τη νοσταλγική ατμόσφαιρα.

The Snow Queen, Mirrorlands


Βασισμένη στο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, η Βασίλισσα του Χιονιού προσπαθεί να βρει και να καταστρέψει κάθε καλλιτέχνη και κάθε δημιουργικό έργο σε έναν νέο, ψυχρό κόσμο, όπου η μικρή Τζέρντα αναζητά τον χαμένο αδελφό της. Στη διαδρομή της θα συναντήσει πολλά εμπόδια αλλά και καινούριους φίλους που αποδεικνύουν ότι η αγάπη νικάει τα πάντα.

Playmobil, the movie


Είναι γαλλική, αγγλόφωνη και φτιαγμένη για την γερμανική εταιρεία των διάσημων Playmobil. Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του βετεράνου ανιματέρ της Ντίσνεϊ, Λίνο ΝτιΣάλβο, έχει ηρωίδα τη Μάρλα, ένα κορίτσι που προσπαθεί να σώσει τον αδελφό της όταν αυτός φεύγει κρυφά από το σπίτι για να επισκεφτεί την έκθεση των Playmobil στο Μουσείο.

+ Όλες οι ταινίες προβάλλονται στα K-Cineplex σε όλες τις πόλεις, στο Rio Λεμεσού και στο Rio Premier του Nicosia Mall.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Η υφυπουργός Πολιτισμού στον «Π»: «Το νομοσχέδιο του καθεστώτος καλλιτέχνη είναι το πρώτο βήμα»

Η υφυπουργός Πολιτισμού στον «Π»: «Το νομοσχέδιο του καθεστώτος καλλιτέχνη είναι το πρώτο βήμα»

Η υφυπουργός Πολιτισμού στον «Π»: «Το νομοσχέδιο του καθεστώτος καλλιτέχνη είναι το πρώτο βήμα»

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο