Παρουσιάζεται η «Πικρία Χώρα» της Κωνσταντίας Σωτηρίου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 4.2.2020

Η συγγραφέας Κωνσταντία Σωτηρίου παρουσιάζει το νέο της βιβλίο, «Πικρία Χώρα» [εκδ. Πατάκη], με το οποίο συμπληρώνεται η τριλογία μιας γυναικείας αφήγησης του πολέμου στην Κύπρο.


Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στο Σολώνειον Κέντρον Βιβλίου την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020.

«Η εκδήλωση γίνεται στην μνήμη της μητέρας μου, Μάρθας. Ευχαριστώ που μου έμαθες να λέω ιστορίες» σημειώνει η Κωνσταντία Σωτηρίου.

constantia soteriou_ pikria hora


Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Σταύρος Καραγιάννης, αναπληρωτής καθηγητής Αγγλικής Φιλολογίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και η Δήμητρα Δημητρίου, δρ Συγκριτικής Φιλολογίας ΣΕΠ στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η Πόπη Αβραάμ.

Η «Πικρία Χώρα» συμπληρώνει την τριλογία που ξεκίνησε με τα βιβλία «Η Αϊσέ Πάει Διακοπές» και «Φωνές από Χώμα».



Τηλέφωνο με πήρανε από την επιτροπή. Όχι της διαπίστευσης, τη δική μας. Της εξακρίβωσης. «Έτοιμα» μου είπαν «τα λείψανα, να πάτε να τα παραλάβετε». Έτσι μου είπαν τον Γιωργάκη μου, λείψανα. «Να έρθετε να τον πάρετε που ταυτοποιήθηκε, να του κάνετε την κηδεία. Να πάτε σε γραφείο να τα κανονίσετε. Το και το και θα τα πληρώσει όλα το κράτος».

Tι γίνεται όταν ανακαλύπτονται τα οστά των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής και επιστρέφονται στις γυναίκες που περίμεναν, τις συζύγους αλλά κυρίως τις μανάδες τους για να τα θάψουν; Τι γίνεται τώρα που εκείνοι που ήταν αγνοούμενοι βρέθηκαν; Πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν τελικά να βρεθούν; Και τι γίνεται με τους αγνοούμενους από το πραξικόπημα; Είναι όλες οι μανάδες το ίδιο ηρωικές; Είναι για όλους ο θάνατος ο ίδιος;

+ Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 στις 18:30 στο Σολώνειον Κέντρον Βιβλίου [Βυζαντίου 24, Στρόβολος]. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της μητέρας της Κωνσταντίας Σωτηρίου, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Πληροφορίες τηλ. 22666799.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Η σιωπή μιας αιχμαλωσίας» | Το βιβλίο της Βίβιαν Αβρααμίδου - Πλουμπή παρουσιάζεται την Πέμπτη

«Η σιωπή μιας αιχμαλωσίας» | Το βιβλίο της Βίβιαν Αβρααμίδου - Πλουμπή παρουσιάζεται την Πέμπτη

«Η σιωπή μιας αιχμαλωσίας» | Το βιβλίο της Βίβιαν Αβρααμίδου - Πλουμπή παρουσιάζεται την Πέμπτη