Κυκλοφόρησε ο τόμος πρακτικών με τίτλο «Παλαμάς και Κυπριακά Γράμματα», από τον ΟΛΚ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 2.3.2022

«Παλαμάς και Κυπριακά Γράμματα» είναι ο τίτλος του τόμου πρακτικών που κυκλοφόρησε μετά το Β’ Επιστημονικό Συνέδριο του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής και της Ομάδας Ηχώ της Κύπρου 1821-2021.


Το βιβλίο, που επιμελείται ο Παντελής Βουτουρής, ο Λεωνίδας Γαλάζης και ο Κυριάκος Ιωάννου, εκτείνεται σε 345 σελίδες και περιλαμβάνει τη γραπτή και ολοκληρωμένη μορφή των 21 ανακοινώσεων του Συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου του 2021 στο Οίνου Γη – Κτήμα Βασιλειάδη, στο Όμοδος.



imagew (1)


Όπως αναφέρει ο Όμιλος, «οι μελέτες που περιλαμβάνονται στον τόμο αυτόν χαρακτηρίζονται από πρωτοτυπία, γι’ αυτό και προσθέτουν νέες ψηφίδες στο εργοβιογραφικό πορτρέτο του Κωστή Παλαμά και συμβάλλουν στην περαιτέρω προώθηση των παλαμικών σπουδών γενικά, καθώς και της κυπρολογικής τους περιοχής, που ήταν και η κύρια μέριμνα του Ο.Λ.Κ.».

Οι συγγραφείς της έκδοσης είναι οι: Κωνσταντίνος Κασίνης, Παντελής Βουτουρής, Ευριπίδης Γαραντούδης, Γιώργος Κεχαγιόγλου, Κυριάκος Ιωάννου, Στέφανος Κωνσταντινίδης, Αγάθη Γεωργιάδου, Κωνσταντίνος Μακρής, Θεοδόσης Πυλαρινός, Julien Calvié, Dora Solti, Κώστας Χατζηαντωνίου, Γιώργος Ανδρειωμένος, Λεωνίδας Γαλάζης, Δέσποινα Δούκα, Μανώλης Στεργιούλης, Tamara Vukovic, Μαρία Μιχαηλίδου, Αλίκη Γεωργίου, Δημήτρης Κοσμόπουλος.

Η έκδοση πραγματοποιήθηκε με χορηγία των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, που, μαζί με το Οίνου Γη-Κτήμα Βασιλειάδη ήταν και οι χορηγοί του Συνεδρίου.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Η σιωπή μιας αιχμαλωσίας» | Το βιβλίο της Βίβιαν Αβρααμίδου - Πλουμπή παρουσιάζεται την Πέμπτη

«Η σιωπή μιας αιχμαλωσίας» | Το βιβλίο της Βίβιαν Αβρααμίδου - Πλουμπή παρουσιάζεται την Πέμπτη

«Η σιωπή μιας αιχμαλωσίας» | Το βιβλίο της Βίβιαν Αβρααμίδου - Πλουμπή παρουσιάζεται την Πέμπτη

«Ένα πανεπιστήμιο υπάρχει, το βιβλίο»!

«Ένα πανεπιστήμιο υπάρχει, το βιβλίο»!

«Ένα πανεπιστήμιο υπάρχει, το βιβλίο»!