Αποκαθίσταται το έργο «Ψήφισμα»

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 9.10.2018

Γράφει ο Μανώλης Καλατζής 


Ένα δημοσίευμα του «Π» ήταν αρκετό για να κινητοποιήσει τον Δήμο Λευκωσίας και τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, για να επισκευαστεί το μνημείο που στήθηκε πριν 23 χρόνια στην οδό Λήδρας ακριβώς πάνω στο οδόφραγμα.

Ο Κ. Γιωρκάτζης, ο οποίος οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι ανταποκρίνεται αμέσως, σε επισημάνσεις που αφορούν προβλήματα στη Λευκωσία, αποφάσισε να προχωρήσει στην ανακατασκευή του μνημείου, ώστε να αποκατασταθεί στην αρχική του μορφή.

Θα φτιαχτεί

Σε επιστολή που λάβαμε από τον Δήμο Λευκωσίας αναφέρεται πως μετά το δημοσίευμα του «Π» σχετικά με το μνημείο το «Ψήφισμα» που βρίσκεται στις οδούς Λήδρας και Λιπέρτη κοντά στο οδόφραγμα «και αναγράφει τα άρθρα της διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στα ελληνικά, σας πληροφορούμε ότι ο δήμος εδώ και μέρες εξέτασε την κατάσταση του μνημείου, κοστολόγησε τις ζημιές και σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη, τον κ. Θεόδουλο Γρηγορίου προχωρεί στην επιδιόρθωση, συντήρηση και καθαρισμό του».

Από το 1995

Στην επιστολή του Δήμου Λευκωσίας αναφέρεται πως το μνημείο με την ονομασία «Ψήφισμα» αποτελεί δωρεά του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού προς τους δημότες της Λευκωσίας και έγινε με την ευκαιρία του ευρωπαϊκού πολιτιστικού μήνα, που πραγματοποιήθηκε το 1995. Το έργο, φιλοτεχνήθηκε από τον εικαστικό Θεόδουλο Γρηγορίου και δηλώνει την πίστη των κατοίκων της πόλης στα ανθρώπινα δικαιώματα. Στην κυκλική βάση του μνημείου αναγράφεται στην ελληνική γλώσσα μέρος του κειμένου Υπέρ της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Το μνημείο τα τελευταία χρόνια έχει σχεδόν διαλυθεί με αποτέλεσμα να έχει καταστεί εστία μόλυνσης σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πρωτεύουσας.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Needle & Thread Talks | Ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη για ευκαιρίες περιοδείας και εξαγωγής της τέχνης

Needle & Thread Talks | Ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη για ευκαιρίες περιοδείας και εξαγωγής της τέχνης

Needle & Thread Talks | Ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη για ευκαιρίες περιοδείας και εξαγωγής της τέχνης

Μια γλυκιά vintage γεύση στη Λεμεσό

Μια γλυκιά vintage γεύση στη Λεμεσό

Μια γλυκιά vintage γεύση στη Λεμεσό