Η ποιήτρια Maya Angelou και η αστροναύτης Sally Ride σε νομίσματα των ΗΠΑ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 25.5.2021

Οι απεικονίσεις είκοσι γυναικών που έγραψαν ιστορία θα κοσμήσουν αμερικανικά κέρματα.


Το U.S. Mint, το αμερικανικό νομισματοκοπείο, θα αρχίσει να θέτει σε κυκλοφορία τα καινούργια μεταλλικά νομίσματα από το 2022 και θα ολοκληρώσει τη νέα σειρά quarter dollars (τέταρτο δολαρίου) το 2025. Οι δύο πρώτες πρωτοπόροι θα είναι η ποιήτρια Maya Angelou και η Dr. Sally Ride.

Η βραβευμένη ποιήτρια Angelou είναι γνωστή για τα έργα της και τον ακτιβισμό της για τα δικαιώματα του πολίτη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, δίνοντας φωνή στη Μαύρη κουλτούρα στην Αμερική. Η αστροναύτης της NASA, Ride είναι η πρώτη Αμερικανίδα που ταξίδεψε στο διάστημα.

Οι δύο γυναίκες «άνοιξαν τον δρόμο για πολλές που ακολούθησαν και ενέπνευσαν νεαρές γυναίκες να συνεχίσουν την κληρονομιά τους... Είμαι χαρούμενη που είναι ανάμεσα στις πρώτες που έτυχαν αναγνώρισης», δήλωσε το μέλος του Κογκρέσου Barbara Jean Lee, που παρουσίασε το πρόγραμμα επανασχεδιασμού των μεταλλικών νομισμάτων.

Το American Women Quarters Program δεν έχει προς το παρόν ανακοινώσει τα ονόματα των άλλων πρωτοπόρων γυναικών των οποίων οι απεικονίσεις θα κοσμήσουν τα κέρματα. Τόσο η Angelou όσο και η Ride θα εμφανιστούν στην πίσω πλευρά των κερμάτων ενώ στην μπροστινή πλευρά θα είναι η απεικόνιση του George Washington «σχεδιασμένη με τρόπο διαφορετικό από την τρέχουσα εικόνα», όπως διευκρίνισαν από το U.S. Mint.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;

Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;

Είναι στον προεκλογικό ο πολιτισμός;