Buffer Fringe 2022 | Επιστρέφει στις 7 - 9 Οκτωβρίου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 9.6.2022
MOLT by Hermes Pittakos, BF 2017/Halil Olgu-2

Το Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe επιστρέφει για την 9η του διοργάνωση στις 7, 8 και 9 Οκτωβρίου 2022


Το Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe ανανεώνει την αποστολή του για  οικοδόμηση ειρήνης και κοινωνική δικαιοσύνη, και επιστρέφει για την 9η διοργάνωσή του. Η αβεβαιότητα στον κόσμο, οι πολλαπλές κρίσεις των καιρών, και η στάσιμη πολιτική διαδικασία στην Κύπρο, κάνουν όλο και πιο απαραίτητα την αντίσταση και συλλογικότητα μέσω των τεχνών.


2. Venture by Sevim Akpinar, BF 2018Halil Olgu
Venture by Sevim Akpinar, BF 2018/Halil Olgu
Venture by Sevim Akpinar, BF 2018/Halil Olgu

Μέσω της μεταμορφωτικής δύναμης της τέχνης, της καινοτόμας συλλογικής δομής του και με διεθνή συμμετοχή, το Buffer Fringe 2022 -  που διοργανώνεται από το Σπίτι της Συνεργασίας – θα παρουσιάσει έργα και καλλιτέχνες από Κύπρο, Γερμανία/Λίβανο, Ιταλία, Ελλάδα, Γαλλία και Ολλανδία. Τα έργα επιλέγηκαν από 242 αιτήσεις καλλιτεχνών από 37 χώρες – μια ανταπόκριση χωρίς προηγούμενο από τη διεθνή καλλιτεχνική κοινότητα.

Η φετινή θεματική του φεστιβάλ, Pockets (beyond), στοχεύει να πυροδοτήσει μια συζήτηση για το ποιοι είναι ορατοί, αόρατοι, και γιατί. Αποτελεί/γίνεται ανοιχτός χώρος σκέψης γύρω από ζητήματα όπως η διαφορετικότητα, η ταυτότητα, το παρελθόν και το παρόν, μέσα και έξω, η συμπερίληψη και ο αποκλεισμός. Δίνει δύναμη στο περιθωριακό, στο ξεχασμένο, στο αόρατο.

Το Buffer Fringe 2022 θα πραγματοποιηθεί στις 7, 8 και 9 Οκτωβρίου σε όλη την Κύπρο και διαδικτυακά.

4. Eyolf Machine by Elias Adam, performed by Panos Malactos and Styliana Ioannou, BF 2018Halil Olgu
Eyolf Machine, Ηλίας Αδάμ, BF 2018/Halil Olgu
Eyolf Machine, Ηλίας Αδάμ, BF 2018/Halil Olgu

Μια από τις φετινές καινοτομίες του Buffer Fringe είναι η διεθνής και συλλογική δομή του φεστιβάλ. Η Οργανωτική / Δημιουργική ομάδα αποτελείται από τις βετεράνους του Buffer Fringe: τη θεατρολόγο Ελλάδα Ευαγγέλου, και τη Nihal Soğancı, υποψήφια διδάκτορα στην κοινωνική ανθρωπολογία.

Οι Επιμελητές του BF 2022 είναι: από το Λίβανο, ο σκηνοθέτης και περφόρμερ,Raffi Feghali · από την Αυστραλία, η συγγραφέας και δραματουργός Kat Kats, και ο δημιουργός περφόρμανς και καλλιτεχνικός διευθυντής Bryce Ives· και από την Κύπρο, η ιστορικός τέχνης Derya Ulubatlı και η σκηνοθέτις θεάτρου Μαρία Βαρνακκίδου.

Τους Thinking Partners του Φεστιβάλ από το Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών για την Κοινότητα του Ρόττερνταμ (ICAF) αποτελούν: η Βόσνια-Ολλανδή σκηνοθέτις θεάτρου Jasmina Ibrahimovic, η επιμελήτρια και εκδότρια Amy Gowen από την Ολλανδία, και η Κολομβιανή-Ολλανδή πολιτιστική επιχειρηματίας Anamaria Cruz. Το πρόγραμμα Thinking Partners στηρίζει η πλατφόρμα Τεχνών, Πολιτισμού και Οικοδόμησης Ειρήνης IMPACT.

3. ReDoing Gender by Andreas Constantinou, BF 2018Halil Olgu
ReDoing Gender by Andreas Constantinou, BF 2018/Halil Olgu
ReDoing Gender by Andreas Constantinou, BF 2018/Halil Olgu

Το Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe αποτελεί μέρος του προγραμματισμού του Σπιτιού της Συνεργασίας και υλοποιείται από τον Όμιλο Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας, με οικονομική στήριξη από το Active Citizens Fund. Το Σπίτι της Συνεργασίας διανύει τον ενδέκατο του χρόνο προώθησης του κοινωνικού, πολιτικού και πολιτισμικού διαλόγου μεταξύ των κοινοτήτων της Κύπρου, αλλά και ολόκληρου του κόσμου. Το Φεστιβάλ στηρίζουν επίσης η πλατφόρμα Τεχνών, Πολιτισμού και Οικοδόμησης Ειρήνης IMPACT, και το HomeCafé. Το Buffer Fringe έχει διακριθεί με την σφραγίδα EFFE 2022-2023 ως αξιόλογο ευρωπαϊκό φεστιβάλ τεχνών.

Μείνετε συντονισμένοι για τον πλήρη κατάλογο καλλιτεχνών και έργων που θα παρουσιαστούν φέτος!

Ακολουθήστε το Φεστιβάλ:

BF 2022 ιστοσελίδα: www.home4cooperation.info/buffer-fringe-2022/
BF 2021 after-movie: www.youtube.com/watch?v=PpmrTvThjTQ
Facebook: www.facebook.com/BufferFringe
Instagram: @bufferfringe

#bufferfringe2022 #home4cooperation

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Needle & Thread Talks | Ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη για ευκαιρίες περιοδείας και εξαγωγής της τέχνης

Needle & Thread Talks | Ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη για ευκαιρίες περιοδείας και εξαγωγής της τέχνης

Needle & Thread Talks | Ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη για ευκαιρίες περιοδείας και εξαγωγής της τέχνης

Μια γλυκιά vintage γεύση στη Λεμεσό

Μια γλυκιά vintage γεύση στη Λεμεσό

Μια γλυκιά vintage γεύση στη Λεμεσό

Agora: The Making Of | Από το 1960 μέχρι σήμερα...

Agora: The Making Of | Από το 1960 μέχρι σήμερα...

Agora: The Making Of | Από το 1960 μέχρι σήμερα...